poster hardstyle maniacsDutch Dance Company (DDC) lanceert ‘Hardstyle Maniacs’ in de geluidsdichte Amsterdam Studio’s. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 28 september van 22.00 tot 07.00 uur. Zowel de locatie als de line-up is ronduit rauw, puur en hard. DDC biedt twee areas vol muzikaal geweld met vijftien hardstyle artiesten, waaronder: Zany, Deepack, Waverider, Crypsis Live, Endymion en Thera. Bijkomen kan in de derde zaal, de chill area.

Hoewel er in Nederland veel drukbezochte hardstyle feesten georganiseerd worden, geldt dat niet voor Amsterdam. DDC brengt daar nu verandering in, met Hardstyle Maniacs. De line-up zaterdag 28 september is een combinatie van overwegend nationale maar ook enkele internationale namen, opkomende talenten maar voornamelijk gerenommeerde headline artiesten.

In area 1 staan opgesteld in volgorde van opkomst: Bass Chaserz, Waverider, Alphaverb, Deepack, Pavo, Zany, Alpha2 en Endymion. Laatstgenoemd trio (Bart Revier, Bas Lint en Jelle Neys) maakt al 15 jaar lang elk feest onveilig. Vanaf hun eerste tot nu met hun laatste plaat ‘Raging in the Dancehall’ lijkt Endymion van geen ophouden te weten. In welk hokje ze momenteel te plaatsen zijn? “De basis is nog steeds ‘hard’ maar of mensen dit nu hardstyle, hardcore of iets anders noemen, dat maakt ons gewoon geen fuck uit. We gaan uit van wat we zelf tof vinden om te doen, niet wat anderen vinden dat we zouden moeten doen. Dat is voor ons heel bevrijdend”.

In area 2 gaat het er zo mogelijk nog wat rauwer aan toe, met achter de decks vanaf 22.00 uur: het Duitse duo Omegatypez, Deetox, Theracords labelbaas DJ Thera, Delete, Digital Punk, Degos & Re-Done en vanaf 05.30 uur een 1,5 uur durend slotoptreden van Crypsis Live. Met zijn eigen stage op Thrillogy 2012, mainstage gigs op o.a. Decibel, Defqon.1, Fantasy Island en Hard Bass, plus zijn award-winning album ‘Cryptology’ bewees de ‘Minus is More’ frontman een grote speler te zijn. Met zijn verrassende live-act laat Crypsis de 28ste veel nieuw materiaal horen.

De Amsterdam Studio’s mogen met recht een unieke evenementenlocatie genoemd worden. De oudste en meest roemruchte filmstudio van Nederland (opgericht in 1933 onder de naam: Cinetone Studio’s, Hollands Hollywood) telt drie sync-sound stages met fantastische akoestiek. De locatie is goed bereikbaar en beschikt over een groot, gratis parkeerterrein.

Organisator van Hardstyle Maniacs is Dutch Dance Company: een nieuwe, frisse organisatie met als thuisbasis de Amsterdam Studio’s. Minimaal één weekend per maand kunnen liefhebbers van loepzuivere hardstyle en/of hardcore, techno, techhouse, deephouse, trance, eclectic of big room hun hart ophalen aan de rand van Amsterdam. De komende periode lanceert DDC diverse eigen feestconcepten; ‘Hardstyle Maniacs’ is het eerste nieuwe feest dat bekend gemaakt wordt en gaat naar verwachting zo’n 3 à 4 keer per jaar plaatsvinden.

Time-table area 1
22:00-23:00 Bass Chaserz
23:00-00:00 Waverider
00:00-01:30 Alphaverb
01:30-02:30 Deepack
02:30-03:30 Pavo
03:30-05:00 Zany
05:00-06:00 Alpha2
06:00-07:00 Endymion

Time-table area 2
22:30-00:00 Omegatypez
00:00-01:30 Deetox
01:30-03:00 Thera
03:00-04:30 Delete
04:30-05:30 Digital Punk
05:30-06:30 Degos & Re-Done
05:30-07:00 Crypsis Live

Deel: