Op 20 september verschijnt bij Top Notch het gezamenlijke album ‘WOLF’ van de Amsterdamse rappers Sjaak & Appa. Dit is een dag nadat de gelijkname film te zien is in de bioscoop. Geen toeval natuurlijk. Het rauwe album is geïnspireerd door deze bikkelharde misdaadthriller door Habbekrats. Creative film company Habbekrats was eerder verantwoordelijk voor de spraakmakende video’s bij Ik Heb Schijt en Wat Is Er?! van Appa & Sjaak. Voor WOLF betrokken de twee begin dit jaar een week lang een pand in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, die tevens veelvuldig werd gebruikt als locatie voor de film.

Het gehele proces rond de totstandkoming van het album is gedocumenteerd door videographer Noël Schoolderman. Deze documentaire verschijnt bij Top Notch in vijf delen, elke dag een deel. Appa: “Voordat we onszelf opsloten, hebben we de eerste montage van WOLF gezien. In het huis hebben we het script gelezen en zijn we gaan spreken met betrokkenen. Zo zijn teksten ontstaan die deels eigen verhalen vertellen en deels voortkomen uit de film. We hebben in zes dagen twaalf tracks opgenomen.” Binnenkort verschijnt nog een video bij het nummer ‘Onbegrepen’, een bijzondere samenwerking tussen Appa en acteur Nasrdin Dchar. Dchar speelt een rol in ‘WOLF’ en won een Gouden Kalf voor zijn rol in Habbekrats-film ‘Rabat’.

http://www.youtube.com/watch?v=7UvR1O5LkHE

Deel: