Steven Maxwell “Steve” Porcaro, geboren op 2 september 1957 te Hartford, Connecticut, viert vandaag zijn 56e verjaardag. De toetsenist en componist was een van de originele leden van de rock/pop band Toto. Van alle albums die Toto uitbracht heeft hij tenminste één van de tracks van die albums geschreven, met uitzondering van het album ‘Isolation’. In tegenstelling tot zijn andere bandleden nam hij nooit de lead- of achtergrondzang voor zijn rekening, hij vond zichzelf geen goede zanger. Porcaro zong twee van zijn composities zelf, dit alleen door het feit dat de zangstijlen van zijn andere bandleden (met uitzondering van Joseph Williams) niet geschikt waren voor zijn songs.

Na de release van ‘Fahrenheit’ (1986) besloot Porcaro om Toto te verlaten, hij wilde zich meer gaan toeleggen tot het tekstschrijven en componeren. Hij was verantwoordelijk voor de muziek van Michael Jackson’s song ‘Human Nature’, een ballad komende van het legendarische album ‘Thriller’. Echter, Porcaro bleef regelmatig samenwerken met Toto, als onder andere toetsenist en componist. Ook was hij sessie-muzikant voor een groot aantal andere bands, waaronder Yes en Jefferson Airplane. Mijn twee oudere broers, Mike en Jeff waren Toto’s bassist en drummer, vader Joe Porcaro is een productieve sessie percussionist.

http://www.youtube.com/watch?v=bEZCDGnzY6c

Deel: