Marten de Paepe coverOp 14 oktober brengt Marten de Paepe zijn derde album ‘Wait Another Year’ uit. ‘Wait Another Year’ is een plaat over vrijheid, verwachtingen en het verleggen van grenzen. Het is de opvolger van het goed ontvangen ‘Boskoop’ uit 2011. Was ‘Boskoop’ nog een typische singer-songwriter plaat, voor ‘Wait Another Year’ heeft Marten veel meer de muzikale grenzen opgezocht. Met nieuwe muzikanten en producer Sebastiaan van Bijlevelt, die met effecten en synths de nummers kleur heeft gegeven, werd het album opgenomen in de Galloway Studio in Nijmegen.

Marten de Paepe gaat op ‘Wait Another Year’ op zoek naar de kern van een mooi liedje en heeft met zijn band met diverse instrumenten en geluiden geëxperimenteerd. Verwacht blazers uit een gitaarversterker, zang uit een meterslange galmtunnel en geluidseffecten uit analoge effectpedalen. De nieuwe band bestaat uit drummer Mischa Porte (Maison du Malheur), gitarist Marlon Penninkhof (Lilian Hak, Amber Arcades), toetsenist Vincent Beijer (Phinx, EON) en bassiste Judith Renkema (Jaimi Faulkner). Coen Hamelink (trompet, flugelhorn), Roy Hendriks (trombone), Alex Akela (viool) en Mike Roelofs (Hammond) leverden gastbijdrages. 

 

Deel: