Officieel nam hij in 2011 al afscheid. Glen Campbell, één van de grootste country legendes die de Amerikaanse droom ooit heeft voortgebracht. En waarom ook niet? Voor iemand die in ’69 meer albums verkocht dan The Beatles, The Beach Boys uit de brand hielp op Pet Sounds toen Brian Wilson niet helemaal lekker in z’n vel zat en ook nog eens Elvis vanuit zijn begeleidingsband het sterrendom in katapulteerde. Ook maakte Campbell deel uit van The Beach Boys tijdens de tournee van 1964. Genoeg is genoeg. Maar voor Glen Campbell blijkbaar niet! Op 13 augustus verschijnt zijn 62e studio album See You There wat opgenomen werd in 2011 tijdens de opnames van Ghost On The Canvas.

Producers Dave Kaplan (o.a. Freddy Mercury) en Dave Darling (o.a. Brian Setzer, Joss Stone) namen de vocalen van Campbell onder handen en herschreven zijn grootste hits als By The Time I Get To Phoenix en Rhinestone Cowboy. Campbell verkocht in zijn bijna 55-jarige carrierre meer dan 45 miljoen cd’s, won vijf Grammy  Awards en een Grammy Lifetime Achievement Award. Daarnaast deelde hij het podium met Elvis, The Beach Boys, The Mamas & The Papas, Phil Spector, Dick Dale, etc. etc..

Twee jaar geleden werd bij de Country zanger Alzheimer geconstateerd, waardoor hij noodgedwongen zijn afscheidstour moest afbreken. Op 12 februari 2012 zong hij tijdens de Grammy Awards voor de laatste keer Rhinestone Cowboy.

Deel: