De geplande tournee van Steve Hogarth (Marillion) en Richard Barbieri (Porcupine Tree) is afgelast. Vanwege tegenvallende kaartverkoop kan de tour met dezelfde naam als de cd die ze samen uitbrachten ‘Not The Weapon But The Hand’ geen doorgang vinden. O.a. Paradiso Amsterdam kan daardoor het affiche voor maandag 9 september verscheuren. Op de site van Steve Hogarth staat het onderstaande bericht:

“Met grote spijt moeten we bekendmaken dat de geplande shows in augustus en september niet doorgaan. We hebben hard gewerkt en een strakke planning gemaakt om van deze tour een memorabel evenement te maken. We hebben een groep van getalenteerde muzikanten bijeen gekregen om hieraan een bijdrage te leveren, en het was de bedoeling om o.a. nummers uit ons beider carriëres te spelen. Jammer genoeg hebben we ook in de muziekindustrie te maken met zware economische tijden en dat heeft geleid tot tegenvallende kaartverkoop. We kunnen simpelweg niet gaan touren omdat er geen grote maatschappij achter dit project zit, alle kosten dragen we zelf en we kúnnen en wíllen niets inleveren qua optreden, beleving, of de kwaliteit van de band. Er zit dus niets anders op dan de shows af te zeggen.


We zijn iedereen die wél kaarten heeft gekocht erg dankbaar voor hun support, wij zullen alles doen wat we kunnen om te zorgen dat iedereen z’n geld terugkrijgt. We waarderen het feit dat er ook mensen zijn die zelfs al een reis hebben gepland inclusief hotel en vlucht om ons te kunnen zien optreden. Het spijt ons oprecht om juist die mensen te moeten teleurstellen.
We hopen dat we in de toekomst nog eens een poging kunnen doen om dit project alsnog uit te voeren, als en wanneer onze agenda’s met respectievelijk Marillion en Porcupine Tree dat toelaten, want we waren zelf erg enthousiast over de plannen en zijn net als de fans erg teleurgesteld…”

Steve Hogarth en Richard Barbieri.

Deel: