The 1975 gebruikt een smeltkroes van stijlen en invloeden die genres overstijgt. De muziek van de band uit Manchester wordt omschreven als brooding art rock, crisp electronica, dancefloor r&b, helium hip-hop, shimmering balladry en 80s gloss pop tegelijk. Vergelijkingen met andere artiesten lopen uiteen van Phoenix, The Streets, TLC, Joy Division, The National en Alt-J tot Sigur Rós, Interpol, Biffy Clyro en Peter Gabriel. De eerste single van The 1975 in Nederland is ‘Chocolate’. Het nummer is afkomstig van de EP ‘Music For Cars’, na ‘Facedown’ en ‘Sex’ de derde EP van het viertal. 3FM heeft de single inmiddels al op zijn playlist gezet. Bekijk de officiële videoclip hieronder. Het debuutalbum, dat staat gepland voor september, wordt mede geproduceerd door de band zelf, samen met producer Mike Crossey (Arctic Monkeys, Foals).

Je had ze kunnen zien op het Glastonbury festival afgelopen weekend, of op de TV registratie daarvan op BBC3. Morgen, woensdag 3 juli, is the 1975 te gast bij Giel op 3FM, waar ze onder andere ‘Chocolate’ live ten gehore brengen. Op zaterdag 6 juli treedt the 1975 op tijdens festival De Beschaving in Utrecht en op maandag 11 november staat een show gepland in de Melkweg in Amsterdam. Voor beide evenementen zijn nog kaarten beschikbaar.

http://youtu.be/FfBKqaVk2Co

Deel: