New Order heeft aangekondigd dat later dit jaar een EP zal uitkomen. Toetseniste Gillian Gilbert vertelde dat de band een aantal nieuwe songs klaar heeft liggen en dat ze deze in september zullen gaan opnemen “als de kinderen weer naar school zijn”, aldus Gilbert. De band, bestaande uit Gillian Gilbert, haar man Stephen Morris, Bernard Sumner, Phil Cunningham en Tom Chapman, hebben besloten om een EP uit te brengen in plaats van het wachten tot ze genoeg materiaal hebben voor een compleet album.

“We willen niet als de oude New Order klinken en iedereen nog jaren laten wachten, we willen een nieuwe New Order zijn. We hebben nu in etappes nieuwe songs geschreven, dus komen er nu 4 nieuwe songs uit, in plaats van het nog minstens twee jaar wachten eer we een album klaar hebben”, aldus Gilbert. Op de vraag of New Order nog bij elkaar blijft tot die tijd antwoordde Gilbert: “We hebben nu een jaar volgemaakt, daarna nog een, nu zijn we aan het schrijven en hebben het plan om komend jaar nog meer nieuw werk uit te brengen. Ooit zal het een keer voorbij zijn, wanneer dat gaat gebeuren weten we nog niet. Je weet het nooit met New Order, het ene moment denk je dat het voorbij is, het andere moment gaan we gewoon weer verder”.

Deel: