Terwijl Nederland geniet van de eerste tropische dag, strijkt David Coverdale met zijn band Whitesnake neer in Tilburg. 013 is het decor van de enige Nederlandse show van de ‘Year of the snake’ tour. Fans vanuit onder andere Nederland, Engeland en Duitsland zijn naar het Brabantse gekomen om hun idolen aan het werk te zien. De zaal is zeer goed gevuld met voornamelijk vaal zwarte rock-shirtjes. De band heeft een trouwe groep fans om zich heen die de concerten stelselmatig bezoeken en de band kan ook nog steeds rekenen op veel vrouwelijke aanhangers.

Terwijl de laatste tonen van ‘My generation (The Who)’ door de spreakers knallen, komt de band het podium op om met ‘Give me all your love’ de al warme zaal langzaam tot een kookpunt te brengen. Na ‘Ready in Willing’, ‘Can you hear the wind’ en ‘Don’t Break My Heart’ is het tijd voor de eerste grote hit van de band ‘Is this love’.

Een vrouw van middelbare leeftijd probeert de aandacht van David te krijgen door haar blouse open te trekken terwijl ze haar borsten gehuld in een Marlies Dekkersje over het hek naar voren drukt. David Coverdale (ooit de zanger van Deep Purple) is waarschijnlijk heel wat gewend op dit gebied, maar ook hij kan het niet laten om er een opmerkingen over te maken. “If you show me yours, I will show you mine”, spreekt hij de vrouw op een wat sarcastische toon toe.

De band had in de hoogtij-dagen, ook een Nederlander in zijn gelederen. Adrian (Ad) VanDenBerg speelde in de jaren 80 bij de band en scoorde toen met ‘Here I Go Again’ (nummer 1 in de VS) een wereldwijde hit. Ad is ook naar Tilburg gekomen en, in een zaal waar de temperatuur inmiddels tot sauna-hoogte is gekomen, speelt hij mee met zijn oude vrienden. In een snikhete zaal word door de veteranen een zeer strakke show neergezet. Na 35 jaar weten de mannen nog steeds hoe ze het publiek moeten bespelen en het publiek weet hoe ze van de show moet genieten.

Deel: