Vanaf 12 uur op Cultura 24 en vanaf 19.30 uur op NL 3: Pinkpop live. Weer diverse reportages van dit grootse muziekspektakel.

De Britten doen vandaag aan vaderdagmuziek. Op BBC 4 kun je om 22.00 uur luisteren en kijken naar ‘Fathers and Songs: Music for Father’s day’.

Liefhebbers van Marvin Gaye (en nachtbrakers) kunnen op dezelfde zender rond 0.20 uur genieten van ‘What’s going on: the life and death of Marvin Gaye’. Gaye overleed in 1984, maar een aantal nummers van hem hoor je nog regelmatig voorbijkomen, zoals ‘I heard it through the grapevine’ en ‘sexual healing’. Mocht je ooit nog eens in Oostende zijn: er is een heuse wandeldocumentaire rondom Gaye ontwikkeld. Op 14 februari 1981 kwam Gaye samen met zijn zoontje Bubby per boot in Oostende aan. Dit is het begin van het verhaal over Oostende, Marvin Gaye en de relatie tussen de twee. Tijdens een wandeldocumentaire door de stad wordt verteld over Gaye’s comeback en hoe de monsterhit ‘Sexual Healing’ tot stand kwam.

Deel: