Eerder liet ik jullie al weten dat onder andere Sting, Green Day, Ed Sheeran en Mumford & Sons een aantal klassieke protestsongs gaan opnemen in het kader van het zogeheten “The agit8 project”. Het project krijgt steun van U2-frontman Bono’s One Campaign. Het doel van het project is om de voedselhulp aan Afrika een “boost” te geven en duidelijkheid te verschaffen in de internationale hulp.

In het kader hiervan heeft U2 een nieuwe video uitgebracht met hun akoestische versie van ‘Sunday Bloody Sunday’. Tijdens de video laat Bono weten dat de band hun inspiratie om de wereld een betere plaats te maken vonden in de muziek van John Lennon, Bob Marley en Bob Dylan. Eerder deze maand liet U2 het nummer nog horen tijdens een optreden op een dak van een gebouw in New York, toen ze de laatste hand aan het leggen waren aan hun nieuwe album.

Bekijk hieronder de video van ‘Sunday Bloody Sunday’.

Deel: