De Berlijnse band Dirty Honkers bestaat uit hiphopproducer en zanger Gad Baruch Hinkis a.k.a. D.J. Neckbreaka, en de beide saxofoonwonders/zangvirtuosen Andrea Roberts a.k.a. Screechy 2 Shoes en Florent Mannant a.k.a. Flap Jack Malone. Dit pittige trio stuitert door de Berlijnse technoscene met swingende jive-beats, knapperige rap en flitsende vocalen.
Hun muziek is een missende schakel tussen elektro/swing en reguliere popmuziek en hun missie is om te streven naar “muziek voor de volgende dansgeneratie”. Dit explosieve combo is een geconcentreerde mix van inzet en goede muziek met veel live actie.

De cd ‘Superskrunk’, uitgekomen in april, is de opvolger van het album ‘Death By Swing’ uit 2010 en de EP’s ‘Bubble Bath & Tiger Rag’ en ‘Juste A Taste’ uit respectievelijk 2011 en 2012.
Er staan elf nummers op het album en dat maakt het een volwaardige cd. Het is een cd met uiteenlopende nummers maar één ding hebben ze alle elf gemeen: de energie spat er vanaf. Aan het “move that ass” zal dan ook in veel gevallen gehoor worden gegeven. De muziek is “sharper than a shark bite” zoals in het nummer ‘Shark Bite’ inderdaad het geval is. “It giet oan” op ‘Get On It’, draai dat nummer tijdens een Elfstedentocht en zelfs Erik Hulsebosch zou een nieuw record rijden, zo opzwepend zijn de klanken.

Misschien is dit trio niet het meest geniale concept ooit, en misschien is niet de hele cd fantastisch, maar ze hebben absoluut briljante momenten en de daarbij horende muzikale juweeltjes komen daaruit voort.
‘Superskrunk’ is een album met eigenzinnige nummers waarin diverse stijlen samensmelten en een D.J. met lef krijgt hiermee op het juiste moment een zaal plat! (Motor Entertainment) (7/10)

Deel: