Kandy Kolored Tangerine werd opgericht in Kopenhagen in 2006. De band is vernoemd naar een artikel van de Amerikaanse schrijver Tom Wolfe: ‘The Kandy Kolored Tangerine-Flake Streamline baby’.

Sinds hun oprichting zijn er veel dingen veranderd voor de vierkoppige band, bestaand uit Jacob Falk en Tom Moriis, beide keyboards en zang en Christian Sekjær op bass en synth-bass en A.H. Starr op drums/percussie. Oorspronkelijk beïnvloed door britse shoegaze, begon te band steeds meer invloeden te gebruiken van desert rock met een vleugje Amerikaanse psych. In 2009 kwam het debuutalbum ‘The Perfect Swell’ waarmee de band veel lof oogstte. Voortbouwend op dat succes werd door de Deense radio ook aandacht besteed aan twee singles: ‘Babylove’ en ‘Ready To Go’.
Daarna volgden weer zes maanden van schrijven, repeteren en “schetsen maken” voor een nieuw album. Die kwam er, en er kwam meteen een single van: ‘You Are, Boy’ werd digitaal uitgebracht in 2011 en kreeg airplay op de Deense zender P3.
In 2012 werd het nummer ‘Time Machine’ gepresenteerd aan de Deense radiostations en werd zowel op P3 als opP4 en P6 veelvuldig gedraaid.

Het laatste album, ‘Skygaze’ werd in Denemarken uitgebracht op 16 april 2012 op Unity Sound/EMI . Het succes bleef internationaal niet onopgemerkt en in de zomer van 2012 wordt er een deal gesloten met het Nederlandse indie-label Suburban Records in een joint-venture met promotieagentschap Aces High en Full Spectrum Bookings.

Deze samenwerking bewerkstelligde de release van ‘Skygaze’ in Nederland, België en Luxemburg. Oorspronkelijk in november 2012 uitgekomen, er werd toen door ‘3 voor 12’ online gezet om te beluisteren. Ondertussen is de Benelux klaarblijkelijk geheel klaar voor deze nieuwe ‘sound’.

Terecht, want Kandy Kolored Tangerine heeft een degelijk album neergezet, wat moeilijk te bestempelen is als óf indie, óf synth, óf poprock. Het is een mix van meerdere invloeden die zich, zo blijkt, ook daadwerkelijk goed laten mixen. Zoals de tekst op de site over deze cd aangeeft: “In de lijn van de voortdurend veranderende luchten, dan weer licht en uitnodigend, dan weer donker en onvoorspelbaar, zo is onze muziek, het heeft licht en duisternis in de tonen, het beweegt ons maar niemand weet waarheen. We kunnen slechts volgen met open harten en geesten…”

In de zomer van dit jaar zou een Benelux-tour volgen. Hier zijn voor zover wij hebben kunnen nagaan nog geen data voor bekend. Het is echter geen straf om voorlopig te luisteren naar dit verrassende album.

(UnitySound/Suburban Records) (7/10)

Deel: