Zangeres Mara Sophie, van wie in april 2012 het album Great Day is verschenen, zal maandag 20 mei a.s. samen met haar band voor zes weken naar Indonesië vertrekken. Al eerder dit jaar was Mara Sophie in Indonesië voor een tour van twee weken, waarbij zij ook optrad tijdens het Java Jazz Festival. Daar werd zij ontdekt door een groot Indonesisch cosmeticabedrijf, de Martha Tilaar Group. Inmiddels is een contract getekend waarbij Mara Sophie het komende jaar het gezicht en ambassadeur zal worden van het cosmetica merk Caring Colours, één van de make-up en verzorgingslijnen die het bedrijf heeft ontwikkeld voor vrouwen in de leeftijd van 25 tot 35 jaar. Het werkterrein van Mara Sophie beslaat de volgende Zuidoost Aziatische landen: Indonesië, Singapore, Thailand, Maleisië, Cambodja, Brunei, Filippijnen, Laos, Vietnam en Myanmar.

Mara Sophie gaat dit nieuwe avontuur aan met een band die staat als een huis, met in de bezetting muzikale leider en drummer Bob Schimscheimer (o.a. Rosenberg Trio, Ruth Jacott, Humphrey Campbell en Youp van ’t Hek), bassist Jurre Hogervorst (o.a. Jan Rietman, Mathilde Santing, Belle Perrez, Nick en Simon en Candy Dulfer), gitarist/zanger/pianist/arrangeur Jeffrey Zuhdy (speelde in verschillende pop, rock en soulformaties en als zanger onder meer in The Soul of Motown en Montezuma’s Revenge) en toetsenist Gilian Baracs (o.a. Lange Frans & Baas B, zanger Gordon en Kuenta i Tambu).

Naast fotoshoots voor onder meer Cosmopolitan en Rolling Stone, staan er persconferenties, meet en greets en diverse radio en tv-optredens op het programma. Daarbij staan een aantal concerten gepland, waaronder een optreden met de Amerikaanse saxofonist Kenny G op 28 juni in Bandung (Java). Ook zal er een videoclip opgenomen worden en zal Mara Sophie overal te zien zijn op Caring Colours billboards langs de wegen en in winkels.

Op vrijdag 7 juni aanstaande zal Mara Sophie het Nederlandse Volkslied zingen, voorafgaand aan de vriendschappelijke voetbal interland Indonesië en Nederland, in het Gelora Bung Karno Stadium in Jakarta.

Deel: