Lou Gramm heeft met de uitspraak dat hij binnenkort wel eens met pensioen zou kunnen gaan een reünie van Foreigner nagenoeg uitgesloten. Gramm en ex-collega Mick Jones hadden onlangs weer contact met elkaar na ruim 10 jaar niet meer met elkaar gesproken te hebben. Komende maand worden beide heren geïntroduceerd in de Songwriters Hall Of Fame.

Een en ander leidde tot een telefoongesprek tussen de twee om te bespreken of het mogelijk was om gezamenlijk op te treden tijdens de ceremonie, en of er een reünie met Foreigner in de toekomst mogelijk is. Vorige maand liet Gramm weten dat zijn en Jones’ management met het idee rondlopen om een ‘Farewell Tour’ te gaan houden. Gramm is zeer enthousiast over dat idee en vind het een goed plan om dat te gaan doen in plaats van het gevoel hebben van een bitter en niet afgemaakt einde.

Een paar dagen later verklaarde Gramm dat er ondanks de vele berichten in de media er (nog) geen reünie gepland staat, er zijn vooralsnog geen datums bekend. Recentelijk gaf Gramm een interview aan VH1, hij vertelde dat hij reünie plannen niet serieus neemt, “Ik heb de plannen gehoord, eerlijk gezegd zie ik het niet gaan gebeuren”, aldus Gramm.

“Ik zou eens moeten kijken hoe dat gaat lopen, wat het precies inhoud en hoe lang het zou gaan duren. Er zijn een hoop zaken die belangrijk voor mij zijn, en ik weet zeker dat Mick er hetzelfde over denkt. Ik bedoel, na al die jaren is het niet slim om zomaar in het diepe te springen, snap je?”. Tijdens hetzelfde interview zei Gramm – die in 1997 vanwege een hersentumor een zware operatie onderging – dat hij de laatste tijd steeds meer de gedachte heeft om met pensioen te gaan. Als men vraagt wanneer, dan antwoord hij “sneller dan je denkt”.

“Ik heb andere interesses. Ik vind het fijn om in de studio te zijn, en het schrijven van liedjes vind ik ook nog steeds leuk. Misschien ga ik me meer toeleggen op het schrijven voor andere artiesten, of me verdienstelijk maken in het produceren. Ik denk dat dit de opties zijn voor oude rockers als ze de weide in gaan, snap je?”. Gramm en Jones stonden er om bekend dat ze een moeilijke relatie hadden, dit desondanks een zeer succesvolle samenwerking met betrekking tot het schrijven van liedjes. Gramm stopte in 2003 als zanger van Foreigner, momenteel is Kelly Hansen zanger van de band, Jones is de enige nog overgebleven oprichter van Foreigner.

Deel: