Op 13, 14 & 15 juni vindt alweer de 19 editie van Swinging Groningen plaats, op diverse binnen- en buitenlocaties in de stad Groningen. Met wederom grote gevestigde namen, maar ook veel nationaal en internationaal talent. Daarnaast wordt er een nieuw initiatief gelanceerd: de Swingin’ Groningen Showcase. Een unieke gelegenheid voor beginnende bands om zich tijdens Swingin’ Groningen te presenteren aan het publiek.

Op de Grote Markt wordt de 20ste editie donderdag 13 juni spectaculair geopend met de 20th Anniversary Tribute Band. Bandleider en altsaxofonist Benjamin Herman heeft speciaal voor het festival de speciale gasten – en artiesten die eerder op Swingin’ Groningen hebben opgetreden – Ruben Hein, Nippy Noya, Tineke Postma en Timo Lassy uitgenodigd om samen met een kwartet, bestaande uit Mark Schilders (drums), Rory Ronde (gitaar) en Carlo de Wijs (Hammond), er een geweldig openingsfeest van te maken.

Vrijdag 14 juni – buitenpodia
Met podia door de hele stad valt er voor iedere bezoeker iets te beleven. De podia zijn gratis toegankelijk en te vinden op de Grote Markt, Poeleplein, Waagplein, Ellebogenbuurt en het Zuiderdiep. De line-up van de vrijdagavond is in willekeurige volgorde: Wouter Hamel, Timo Lassy, Yuri Honing’s Wired Paradise, Subes, Rajae, John Frost & His Soldiers, Mrs. Smith & the boys from Brasil, Wild Air with Tollak, Dirty Dozen Brass Band, Hidden Orchestra, DJ Suonho,

Zaterdag 15 juni – Buitenpodia
Op zaterdag wordt het feest nog even doorgezet met artiesten uit binnen- en buitenland. De line-up is in willekeurige volgorde: Prins Claus Conservatorium Big Band feat. Yuri Honing, Ntjam Rosie, Nick van Gelder, Juan Caldarado, Neobash, Han Litz Group, The Jig, Groovenight met o.a. DJ Scratch & Sniff en Breakdance crew posse 1984, Jazzanova Live feat. Paul Randolph, Electro Deluxe, DJ Maestro en Lilian Vieira.

Meer informatie: zie de website

Deel: