Safi & Spreej  brengen hun op 2e album uit, de opvolger van ‘Ter Plaatse, Rust’ heet ‘Fase 2’ en komt uit in samenwerking met het Top-Notch van Kees de Koning dat sinds kort samenwerkt met het Mechels-Gentse duo. Hun eigen label ‘Eigen Makelij’ is de samenwerking aangegaan en ‘Fase 2’ is hier het eerste resultaat van deze internationale uitstap van het Nederlandse hiphoplabel. Het duo dat bij de zuiderburen al hoge ogen gooit – bij de Vlaamse Rap Awards behaalde ze maar liefst  5 nominaties en  4 awards – belooft alleen maar veel goeds voor de toekomst.

Op ‘Fase 2’ word er samengewerkt  met artiesten zoals Sem, Domenico, Dai en Sticks, die we in Nederland al kennen. Het album wat gevuld is met diverse tracks, van vrolijk tot serieuze tracks van rustig tot drukkere beats die elkaar afwisselen een perfecte combinatie. Eén van de serieuze nummers op ‘Fase 2’ is ‘Breng het terug’, het nummer dat is gemaakt in samenwerking met de gastrol van Sticks. In het nummer word duidelijk dat het geschreven is voor mensen die raar opkijken tegen veranderingen en daar vies van zijn en het waarschijnlijk niet kunnen bevatten dat het allemaal beter gaat. Mensen die denken dat het geluk is wat Safi en Spreej tot nu toe bereikt hebben.

Het duo laat op ‘Fase 2’ echter duidelijk blijken dat het succes inmiddels niet meer met alleen de geluksfactor kan worden ingevuld; Safi & Spreej laten duidelijk merken meer te kunnen dan die ene gelukstreffer. Het album staat vol verschillende beats en is een waar plezier voor het gehoor. We wachten vol vertrouwen op fase 3. (8/10) (Top-Notch)

Deel: