Rapper Chris Kelly van Kris Kross is gisteravond in zijn huis in Atlanta overleden. Een en ander is door een vertegenwoordiger van de Fulton Country Medical Examiner bekend gemaakt. Kelly was eerder die avond naar het Atlanta Medical Center vervoerd alwaar de dood werd vastgesteld. Verdere details zijn nog niet bekend, donderdagochtend zal er een autopsie gepleegd worden om de doodsoorzaak te kunnen vaststellen.

Kris Kross was bekend door hun millionseller ‘Totally Krossed Out’ (1992) en de daarvan komende hit ‘Jump’ dat wereldwijd de hitlijsten aanvoerde. Het duo stond ook bekend omdat ze tijdens optredens hun kleding achterstevoren droegen. Eerder dit jaar traden ze op tijdens de “20th anniversary party” voor Jermaine Dupri’s So So Def label in Atlanta. Het was Dupri die Kelly en Smith in 1990 in een winkelcentrum ontdekte en later produceerde hij hun album ‘Totally Krossed Out’.

Het album haalde de top van de Billboard 200, de megahit ‘Jump’ en de singles ‘It’s a Shame’, ‘I Missed the Bus’, en ‘Warm It Up’ haalden de top van de hitlijsten. Een jaar later kwam het album ‘Da Bomb’ uit, dat het succes van ‘Totally Krossed Out’ niet kon evenaren, maar desondanks toch meer dan 1 miljoen keer over de toonbank ging. Op hun 3e en laatste studio album waren gastartiesten als Da Brat, Aaliyah en Dupri te horen. Chris Kelly is 34 jaar geworden.

Deel: