Op 26 maart jl. bracht de Nederlandse band Snowapple hun debuutalbum uit. Inmiddels, ruim een maand later, staat de band op het punt om internationaal door te breken. Zo speelden ze onlangs op SXSW in Austin, Texas. De komende maanden staan er zelfs al tournees door Engeland, Duitsland en Frankrijk gepland. 

Om het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachtengordel te vieren gaan Una, Fanny en Laurien in mei op tournee langs deze grachtengordel. Vier bijzondere concerten in vier historische grachtenpanden. De concerten beloven akoestisch en intiem te worden en per optreden is er plaats voor maximaal 50 mensen. Het repertoire zal naast nummers van het debuutalbum ook bestaan uit vergeten folkliedjes en klassieke composities. Dit alles onder begeleiding van mandoline, gitaar, banjo, viool en accordeon.

Shows:
1 mei, 17:00 – Geelvinck-Hinlopen Huis (Keizersgracht 633)Voor liefhebbers van 18e eeuwse romantiek, kroonluchters en koloniale schatten: het eerste concert vindt plaats in de salon van het Geelvinck Hinlopen Huis. Maak kennis met de in originele staat behouden kamers en gangen van dit 18e eeuwse stadspaleis; de leefomgeving van een puisant rijk geworden familie. De concertzaal van het Geelvinck bevindt zich in de prachtige aan de tuin gelegen salon.

3 mei, 17:00 – Prinsheerlijk Antiek (Prinsengracht 579)Heerlijk wegzakken in antieke meubelen heerlijk wegdromen bij de muziek. Kom op 3 Mei luisteren in Antiekwinkel Prinsheerlijk aan de Prinsengracht. Voordat dit een antiekwinkel werd huisde in dit pand de van oudsher befaamde piano- en vleugelhandel Christofori.

11 mei, 21:00 – We Are Pi (Herengracht 328)Niet alle grachtenpanden blijven bestaan in hun originele vorm, sommige plekken worden ingenomen door creatieve geesten. We are pi is het kantoor van vier jonge expats, ook dat is de grachtengordel. In dit pand word je meegenomen in de bizarre wereld van deze creatieve geesten.

13 mei, 17:00 – Het Kattenkabinet (Herengracht 497)Voor iedereen die niet allergisch is voor katten en voor kattenliefhebbers in het bijzonder, 13 Mei in het Kattenkabinet speelt Snowapple haar laatste concert tussen de kattenkunst! Dit kunstmuseum, geheel gewijd aan katten heeft waarschijnlijk het meest indrukwekkende interieur van de panden die Snowapple aandoet tijdens hun tour.

Deel: