De naam Paul Rose zal in de Benelux misschien nog niet veel bellen doen rinkelen maar de Britse guitarslinger werd door Guitarist Magazine al eens uitgeroepen tot “Guitarist Of The Year”. De in de basis rockgitarist, die met het grootste gemak andere stijlen speelt, heeft daarnaast diverse endorsements op zak en werd o.a. door Rory Gallagher ooit “A hot player with a hot future” genoemd. Inmiddels is dat in z’n thuisland al gebleken en nu hij bij het ambitieuze MITA Records tekende, zal hij ook vaker in Europa te zien zijn. Momenteel tourt hij met een US band door de UK met daarin o.a. bandleden van Was Not Was en soulzanger Terry Evans, die o.a. werkte met Ry Cooder, Joan Armatrading, Boz Scaggs en vele anderen. Net als Paul Rose en Jack Moore (zoon van Gary), tekende Terry Evans onlangs ook voor MITA Records.  Het nieuwe Paul Rose album “Double Life” werd opgenomen in de Steakhouse studio in Hollywood waarvan Steve Lukather mede-eigenaar is en waar o.a. Jeff Beck en Steve Vai opnamen. Naast Terry Evans zijn gast- en sessiemuzikanten te horen, die met artiesten als Bonnie Raitt, Al Di Meola, Aretha Franklin, The Rolling Stones e.d. werkten. “Double Life” zal op 24 juni a.s. verschijnen. Een uitstekend album van een gitaarvirtuoos met veel Soul!

Deel: