Donderdagavond zijn in een uitverkochte Gashouder in Amsterdam de 3FM Awards 2013 uitgereikt. Kensington deed goede zaken en gaat met de Awards naar huis voor Beste album en Beste live act. De 3FM luisteraars belonen de band Racoon met drie awards: voor Beste single, Beste band en Beste artiest pop. De 3FM Awards zijn de radioprijzen van Nederland. De 3FM luisteraars bepalen welke artiesten met een award naar huis gaan. Zij dragen de genomineerden aan en kiezen ook de uiteindelijke winnaars. Ruim 750.000 stemmen werd uitgebracht.

Dit zijn de winnaars van de 3FM Awards 2013:

Beste band
Racoon 

Beste zanger
Guus Meeuwis 

Beste zangeres
Ilse DeLange

Beste artiest pop
Racoon

Beste artiest rock
Kane

Beste artiest alternative
Blaudzun

Beste artiest hiphop
The Opposites

Beste artiest dance
Armin van Buuren

Beste single
Racoon – Oceaan

Beste album
Kensington – Vultures

Beste live act
Kensington

Beste nieuwkomer
Mister and Mississippi

Al uitgereikt
3FM Serious Talent (door vakjury)

Kensington Schaal van Rigter 2013 (meest gedraaide single op 3FM): Handsome Poets – Sky on Fire  Wilbert Mutsaers, zendermanager 3FM: ‘Deze avond laat zien dat muziek van Nederlandse bodem floreert en door het publiek wordt gewaardeerd. Ruim 750.000 stemmen werden uitgebracht voor de 3FM Awards, meer dan ooit tevoren. Racoon wordt beloond voor een succesvol jubileumjaar. Tegelijk krijgt de relatief nieuwe band Kensington dit jaar 3 awards, want ontving ook al de 3FM Serious Talent Award. Nieuwkomers Blaudzun en Mister and Mississippi nemen een eerste 3FM Award mee naar huis. Het publiek staat open voor nieuw talent. Dat vind ik een goede zaak.”

Liveshow vanuit de Gashouder Amsterdam
De 3FM dj’s Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga presenteerden de televisieshow. Michiel Veenstra deed verslag op radio van de 3FM Awards. Het programma werd live uitgezonden op 3FM en op Nederland 3 (VARA). Tijdens de award show waren optredens te zien van Kane, Blaudzun, Caro Emerald, The Opposites, Racoon, Laura Jansen, Kensington, Handsome Poets, Douwe Bob, Nielson (met gastoptreden van Miss Montreal) en Mister and Mississippi. 

3FM Awards 2012
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse bands en –artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. De uitreiking van de 3FM Awards vindt plaats tijdens een liveshow vanuit De Gashouder in Amsterdam. De uitreiking van de Awards is het hoogtepunt van de Week van de 3FM Awards. Het radiostation draait veel muziek van eigen bodem, van de winnaars van afgelopen edities en natuurlijk van de genomineerden van 2013. Op vrijdag 19 april blikt 3FM terug op de 3FM Awards met veel muziek van de winnaars.
 

Deel: