Een jaar geleden kwamen ze opeens uit het niets: The Babysitters Circus met die fantastische grote hit van ze. ‘Everythings gonna be alright’ was lange tijd niet weg te slaan van de Nederlandse radiozenders en ook over de rest van de wereld ging het hard met de vier jongens uit Nieuw-Zeeland. We hebben echter een jaar moeten wachten op het album, maar eindelijk ligt het in de winkel, eindelijk inderdaad, want dit is dus een album waar je echt op hebt zitten wachten! Wij wel in ieder geval!

‘Everythings gonna be alright’ is een extreem sterk debuut van de Nieuw/Zeelandse groep, die is samengesteld uit enkele in leden die in hun thuisland hun sporen in de muziekscene al dik verdiend hebben. En dat is te horen, want nummer voor nummer laten Jason Kerrison, Jamie Greenslade, Tim Skedden en Selwyn Leaf horen helemaal klaar te zijn om de wereld te veroveren als een nieuwe, stoerdere, versie van het boybandgeweld uit begin jaren 90. The Babysitters Circus is kort samengevat een mix van het gelikte van Five, het funky stoere van Wham!, afgetopt met de arrogantie van Robbie Williams.  En damn, niet alleen voor de dames, want naast de smooth looks van het viertal zitten de tracks van de vier gewoon erg goed in elkaar.

Van begin tot eind staat op ‘Everythings gonna be alright’ niets anders dan een lekkere mix van electro/bass en funky hiphop, waarbij moet worden aangemerkt dat de single ‘Everythings gonna be alright’ wel een van de meest vrolijke nummers van de plaat is. Hoewel de infantiliteit van ‘Ping pong ball’, met daarin subtiel Chrystal Waters’ ‘Gypsy woman’ verwerkt, wel heel erg in de buurt komt. Het nummer zal gegarandeerd een hit worden in het club-circuit.

Al met al is er weinig op of aan te merken op ‘Everythings gonna be alright’, of het zou het te dikke boekje (een poster van de jongens ga ik nu even net niet uitvouwen en boven mijn bed hangen) zijn. The Babysitters Circus blinkt uit in het samenbrengen van gewoon 14 tracks die stuk voor stuk goed in het gehoor liggen, enkele toppers die er nog net even bovenuit steken, maar bovenal, totaal geen dalen op het album. Nu al een van de betere albums van 2013! (8/10) (ControlFreakMusic/RedlineMusic/CNR)

Deel: