Concertorganisator Mojo heeft vandaag bekend gemaakt dat Dire Straits frontman Mark Knopfler op 7 juni een extra concert zal gaan geven in de IJsselhallen te Zwolle. Het eerste concert dat Knopfler op 14 mei geeft in de Amsterdamse Ziggo Dome is al uitverkocht. De kaartverkoop voor het optreden in Zwolle gaat volgende week woensdag 17 april van start.

Eind vorig jaar kwam het zevende soloalbum van Mark Knopfler uit. Het album, ‘Privateering’, is opgenomen in zijn eigen British Grove Studio’s in Londen. De voormalige Dire Straits-frontman produceerde het album zelf, samen met co-producers Chuck Ainlay en Guy Fletcher. ‘Privateering’ is een dubbelalbum vol zogenaamde “originals” geworden, oftewel classic songs uit vervlogen tijden. Enkele van de nummers op het album bracht Knopfler al ten gehore tijdens zijn gezamenlijke tour met Bob Dylan in 2011. Het album werd ingespeeld door Knopfler’s vaste “huisband”, aangevuld met gastmuzikanten als Kim Wilson van de Fabulous Thunderbirds en Ruth Moody van The Wailin’ Jennys.

Deel: