Wende begint haar optreden in de Tilburgse 013 alleen met gitaar op het podium, met donkere muziek van haar nog uit te brengen album ‘Last resistance’, met ‘Ask the tree’ en ‘Bohemia’. ‘Roses in june’ breekt het concert open; Op een heel andere manier begint het nummer rustig op piano, later opgebouwd tot een orkaan en tegen het eind weer teder en breekbaar. Als begeleiding stonden in 013 alleen gitarist Jan van Eerd en bassist Thijs Lodewijk op het podium.

Wende vertelt, ze had een stalker die haar brieven schreef. Een lied daarover had weer het contrast tussen helder en onheil dat wat uiteindelijk vaker in haar songs zit en haar daardoor ook min of meer bijzonder maakt. Een volgende muzikale reis begint dan met een basloop die zich tekens in herhaling aanzwelt.

Met het nummer ‘Pretty little diamonds’, over de smerige diamantenhandel geeft Wende duidelijk een statement af. Ook een eigen liedje over onze scheidende koningin ‘Goodbye’; ze heeft hard gewerkt en zal dus wel moe zijn. Een melancholisch nummer als dank voor haar werk. Geen lied voor de kroning, die eer heeft Daphne Dekkers gekregen van haar man, Richard  Krajjcek, zo grapte Wende.  Dan gaat de zangeres uiteindelijk weer een hele andere kant op met een vette elektro industrial sound. Je weet nooit waar het heen gaat en waar het eindigt bij Wende! ‘Black feather’, een nummer over de misstanden van  Dominic Strauss Kahn is nu weer minimalistisch, klappend en met zachte drum.

‘It’s inner sillence i fear most’,  een mooie tekst uit ‘Devils pact’, wat ze verhalend zingt, als zijnde een verhaaltje voor het slapen gaan, gevolgd door ‘Do Berlin’, over de plek waar Wende haar album heeft opgenomen. Ze sluit uiteindelijk as met ‘Dragons tongue’, wat een dynamische einde is, alvorens de toegift begint. Met een laatste nummer, waarin ze beschrijft dat je je niet te gek moet laten maken door wat anderen zeggen, eindigt deze muzikale reis door het album ‘Last resistance’, wat een goede mengeling van typische mooie Wende ingrediënten als dynamiek, gevoel, passie en power is. Gaat dat zien en horen, ze is nog door heel Nederland te zien met haar ‘Naked sessions tour’.

Deel: