Deze week is het 125.000ste kaartje verkocht voor de uiterst succesvolle musical ‘De Jantjes’. Het ticket werd vandaag in Koninklijk Theater Carré aan koper Maaike Oudt uitgereikt door Willeke Alberti, die in ‘De Jantjes’ te zien is als Na Druppel. ‘De Jantjes’ beleefde zijn première op zondag 23 september 2012 in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar een dolenthousiast publiek onder wie minister president Mark Rutte, de voorstelling omarmde. Een spetterende tournee met uitverkochte zalen en lovende kritieken volgde. Half april zijn onze Jantjes weer terug in Amsterdam voor de laatste voorstellingen in Koninklijk Theater Carré. Het afscheid van ‘De Jantjes’ en van haar droomrol als Na Druppel zal Willeke zwaar vallen. Willeke: “Na Druppel is een van de leukste personen die ik ooit ontmoet heb! Ik ga haar, maar ook haar familie, ontzettend missen!” Producent De Graaf & Cornelissen is enorm trots op het succes van publiekslieveling ‘De Jantjes’. In december mochten zij al 40 extra voorstellingen aankondigen. Ook is de voorstelling op de tweede plaats geëindigd in het jaaroverzicht van NRC Handelsblad van de ‘Beste Musicals van 2012’. De verkoop van het 125.000ste ticket is de kers op de taart!

Het uitreiken van het 125.000ste ticket is voor Willeke Alberti een eer. Zij heeft ontzettend veel plezier beleeft aan ‘De Jantjes’ en het spelen van Na Druppel. Als geboren Amsterdamse was deze rol op het lijf van Willeke geschreven. Zij was dolblij dat artistiek producent Hans Cornelissen haar benaderde voor deze rol en ze weer terug kon keren naar haar Amsterdamse roots. Dat het afscheid nadert is voor Willeke, maar ook voor de rest van de cast, erg moeilijk. Op 13 april valt het doek definitief voor de gezellige Amsterdamse musical. Dan wordt de allerlaatste voorstelling opgevoerd in Koninklijk Theater Carré Amsterdam.

Producent Hans Cornelissen is erg blij met het overweldigende succes dat ‘De Jantjes’ heeft beleefd. Het verkopen van 125.000 tickets was dan ook een moment om niet zomaar voorbij te laten gaan. Hans : “Het uitbrengen van ‘De Jantjes’ was al jaren een wens. Deze opgefriste versie met Willeke en een ijzersterke, relatief jeugdige cast heeft velen een heerlijke avond bezorgd. En straks bij de laatste voorstelling in Carré zingen we met z’n allen :’Nou tabé dan, ik groet je mijn mooi Amsterdam!’.”

Deel: