Morrissey heeft wat licht laten schijnen over zijn gezondheid na een lading medische problemen die ervoor gezorgd hebben dat de zanger zijn Amerikaanse tournee heeft moeten afzeggen. Momenteel rust de zanger uit in de buurt van Mexico City, alwaar hij voor een lokaal radiostation een interview gaf. Hij legde uit dat de maagzweer, de dubbele longontsteking en Barrett’s syndroom gerelateerd zijn aan inwendige bloedingen die zijn afweersysteem hebben verzwakt.
Doktoren hebben hem aangeraden om zich terug te trekken uit de muziekwereld.

“Ik heb een slechte tijd gehad”, zei hij. “Ik had inwendige bloedingen en ik ben met spoed naar het ziekenhuis gebracht, ik had veel bloed verloren. Vijf weken lang probeerden ze me weer op te lappen maar zonder resultaat. Gedurende deze vijf weken heb ik constant aan het infuus gelegen, en iedere keer als het leek dat ik weer aan het opknappen was, zakte ik weer terug. Momenteel wordt ik nog steeds behandeld, maar ik blijf optimistisch.

Morrissey vervolgde; “Het is bijna absurd, alles wat er met me is gebeurd de afgelopen tijd, alles kwam tegelijk, de dubbele longontsteking, alles was het gevolg van het vele bloedverlies waardoor mijn imuunsysteem zodanig verzwakt was dat ik er niets meer bij kon hebben. Ik had maar een zuchtje wind nodig om een enorme kou te vatten”. Op de vraag of hij zich terug moet trekken uit de muziekwereld antwoordde hij: “Ik ben gewaarschuwd, maar het is heel moeilijk voor mij omdat de muziek in me zit”.

Deel: