De lente ziet er zonnig uit voor de Utrechtse band La Corneille. Dit voorjaar is de jonge singer-songwriter band te zien door heel Nederland. Na het winnen van de Utrecht Popprijs en Clash of the Titans zijn de jongens momenteel druk bezig met het schrijven van muziek voor hun debuutalbum. Verwacht dus nieuwe nummers en een volwassenere sound.Het drietal creëert een muzikaal spanningsveld waarbij verstilde songs en schreeuwende rock elkaar ontmoeten.

De intieme, gruizige sound sleept je mee alseen storm en de unieke stem van frontman Guy laat weinig mensen koud.Eind september kwam de self-titled EP La Corneille uit. In januari verscheen de eerste single The Light Brigade, waarvan zowel de clip als tekst over de Britse cavalerie aanval tijdens koude Russische Krimoorlog gaan. Met elf shows verspreid over acht verschillende steden zal La Corneille zijn publiek trakteren op een melodieuze live set gevuld met nummers die zowel kunnen stormen, als intiem en rustig kunnen zijn. Het debuutalbum van La Corneille staat gepland voor najaar 2013.

De shows
27 maart – Torpedo Theater, Amsterdam
30 maart – In de Kringloop, Zwolle
1 april – Liedjesfabrique, Beverwijk
2 april – Tweetakt Festival, Utrecht
3 april – Pollinaton/Parnassos, Utrecht
6 april – De Bakkerij, Castricum
10 april – Spiegeltent, Wageningen
18 april – Bibelot, Dordrecht (supporting Douglas Firs)
19 april – Paard van Troje, Den Haag (supporting Douglas Firs)
26 april – EKKO, Utrecht (supporting Douglas Firs)
1 mei – Call Out Festival, Utrecht

Deel: