Ed Kowalczyk, de legendarische leadzanger van de succesvolle en populaire Amerikaanse rockband Live, komt in september met zijn “I Alone – Acoustic” tour naar Nederland. Klassiekers als Lightning Crashes, I Alone, Selling The Drama, All Over You en The Dolphin’s Cry zullen tijdens deze intieme en akoestische concertreeks voorbij komen.

Als zanger en songwriter van Live, waarmee hij miljoenen albums verkocht en 9 Top 10 hits scoorde, was Kowalczyk de persoon binnen de band die het meest in de spotlight stond. In 2009 besloot Kowalczyk zich echter volledig te gaan richten op zijn solo carrière.

In 2010 bracht hij zijn eerste soloplaat “Alive” uit, die hem in Nederland een 4e positie in de Album Top 100 opleverde. Muzikaal gezien vervolgt de charismatische zanger hiermee de lijn, die hij met het latere werk van Live inzette.

De concertdata:
14-09: Heerlen, Parkstad Limburg (Rabozaal)
15-09: Tilburg, 013
16-09: Amsterdam, Concertgebouw
18-09: Rotterdam, Stadsschouwburg
19-09: Groningen, Oosterpoort
20-09: Hengelo, Rabo Theater
21-09: Zwolle, Spiegeltheater

Deel: