De legendarische producer Phil Ramone is met spoed in een New York’s ziekenhuis opgenomen vanwege een probleem met zijn aorta. De 71-jarige Phil ligt op de intensive care, zijn aorta is meer dan 1,5 keer de normale grootte en staat op het punt te scheuren. Hoe het momenteel met Phil gaat is nog niet bekend.

De producer heeft in zijn carriere 33 grammy nominaties mogen ontvangen, en mocht 14 grammy’s mee naar huis nemen. Zijn eerste werk als producer deed hij voor Leslie Gore met de hits als ‘It’s My Party’ en ‘She’s a Fool’ en groeide hij uit tot een van de meest invloedrijke producers van de laatste 25 jaar. Ramone was verantwoordelijk voor nagenoeg alle Billy Joel albums, Frank Sinatra (‘Duets’), Ray Charles (‘Genius Loves Company’), Brian Setzer (‘Guitar Slinger’), Chicago (‘Hot Streets’), Rod Stewart (‘Great American Songbook series’), Paul Simon (‘Still Crazy After All These Years’ en ‘So Beautiful or So What’) en The Carpenters.

Deel: