Op 13, 14 en 15 juni is zover; dan viert Groningen Swingt hun twintigste editie. Al twintig edities lang hebben ze vele iconen uit de internationale jazzscene naar Groningen weten te halen. Daarnaast hebben we het publiek regelmatig weten te verrassen met opkomend talent, onder het motto ‘Energizing Future Talent’. Ze willen natuurlijk aan iedereen laten zien dat we een feestje te vieren hebben, dus hebben ze dit jaar ons logo voorzien van een extra feestelijk tintje. Bij een feest hoort een spectaculaire opening. Onder leiding van niemand minder dan altsaxofonist Benjamin Herman stelt de organisatie dit jaar een speciale band samen; de 20th Anniversary Tribute Band. Artiesten die reeds in de afgelopen twintig edities naar Groningen zijn gekomen, betreden wederom het Groninger podium. Wie allemaal onderdeel uitmaken van deze bijzondere band wordt later bekend gemaakt, maar dat het een Grande Opening wordt op donderdag 13 juni met hele bijzondere artiesten mag duidelijk zijn.

Swingin’ Groningen heeft ook de eerste namen bekend gemaakt: Niet zomaar artiesten of bands, maar gelijk van internationale allure! Jazzanova uit Duitsland, Lou Donaldson uit de Verenigde Staten, Hidden Orchestra uit Schotland, Electro Deluxe uit Frankrijk en Timo Lassy uit Finland.

Deel: