Zondagavond stond de populaire band Train in 013 in Tilburg, met als voorprogramma, zeker niet met de train gekomen, de uit Nieuw-Zeeland komende singer/songwriter Gin Wigmore. Met haar eigen stemgeluid, catchy songs en haar enthousiasme bracht ze het er goed vanaf in Tilburg. Lekker fris en vrolijke muziek; Ze had er zin in! Dat was o.a. goed te horen tijdens het nummer ‘Black Sheep’, dat gebruikt is in o.a. de serie Grey’s Anatomy. Nog meer herkenning misschien? Ze zingt in de bar tijdens de Heineken Skyfall-reclame het nummer ‘Man Like That’. De zaal liep nog vol terwijl ze speelde; jammer, want het klonk goed vanaf de eerste noot.

De enige show in Nederland was in 013 Tilburg, voor een zeer schappelijke prijs twee leuke acts, 20 euro, zo kan het dus ook! De Amerikaanse band Train heeft een aantal hits geschreven en heeft nummers in verschillende series en films zitten. Train start toepasselijk met het geluid van een trein.

Pat Monahan gaf aan dat hij slecht bij stem was maar dat hij de show niet wilde cancelen en als compensatie deelde hij enkele t-shirts uit. In het begin was zijn stem inderdaad slecht, die werd echter wel veel beter naar mate het optreden vorderde. Na een paar nummers werd zijn stem inderdaad beter.

Tijdens de song ‘Bruises’ kwam Gin Wigmore weer tevoorschijn en samen maakten ze er een mooie versie van. Bij het nummer ‘Mermaid’ vroeg Pat Monahan vrijwel de gehele eerste rij dames het podium op om samen dit nummer te zingen: zijn ‘Mermaids of Tilburg’. Vervolgens ging dat over in de cover van Bob Marley, ‘Could You be loved’, dat weer vloeiend verder liep in ‘Everyday people’ van Sly and the Family Stone. Weer door met een korte drumsolo van Scott Underwood om te eindigen in hun hit ‘Hey Soul Sister’.┬áDe band eindigde de show in 013 met ‘Drops Of Jupiter’, de grote hit die de doorbraak betekende voor de Amerikanen.

Al met al een aardig concert van Train zonder de echte wow-factor, al was die er wel bij het voorprogramma: Gin Wigmore.

Deel: