De grijsblauwe kil aandoende cover waarop de Berlijnse Brandenburger Tor zinkt in een desolaat landschap is geheel in stijl van de albumcover ‘Rosenrot’ van Rammstein. De oranje letters ‘Der Bote’ en de titel ‘Morgenwelt’ kunnen weer gelinkt worden aan Rammstein’s album ‘Reise, Reise’ en het nummer ‘Morgenstern’.

Ik heb dan ook de nieuwste pronkstuk in handen van het Boris Delic, de frontman van dé Rammstein tritute band Feuerengel. Feuerengel is een zuivere kopie van de band Rammstein. Als nevenproject speelt hij met twee andere Feuerengelleden in het op het Rammstein concept geïnspireerde Der Bote.

Vooral het eerste nummer en laatste nummer hebben alles weg van de unieke Rammstein sound. De stem van Boris heeft veel gelijkenis met die van Till Lindemann (Rammstein). Hij klinkt iet minder getergd. Gedurende het album word je meegevoerd in een donkere reis van een sombere niet wenselijke toekomst. Mede bepaald door het treffend in het Duits geformuleerde 9/11 als Nein (Eleven). Tijdens dit apocalyptische album verlaat de band voorzichtig de traditionele zware Rammstein gitaarklanken en worden ze gedoceerd ingeruild voor enkele snerpende gitaarriffs of door gotic-achtige symfonische sferen en Oomp!-achtige elektronische  geluiden. Toch denk ik dat de onervaren Rammstein liefhebber zo zou kunnen geloven dat dit het nieuwe (of een nooit uitgebrachte) cd van Rammstein is. En dat is een compliment aan ‘Der Bote’ en mijn mannen! (9/10) (Record Jet)

Deel: