Op donderdag 28 februari worden live showcases van The New Shining  en Kim Jans
sen opgenomen voor het televisieprogramma Ziggo Live.
Opnames bijwonen? Ga naar www.ziggo.nl/ziggolive en zet jezelf met je vrienden op de gastenlijst!

Op hun nieuwe dubbel CD Stripped/Full Circle laat heavy rockband THE NEW SHINING zich van een bijzondere, nog ongekende kant zien. Op Stripped werden namelijk de elektrische gitaren verruild voor akoestische.

Het blijkt een gouden greep te zijn. Op 3FM werd de plaat uitgeroepen tot ‘Album van de week’ en single ‘Can’t Make Up My Mind’ kwam op de playlist van alle grote radiostations in Nederland zoals Radio 538, Q-Music, 3FM, Radio 1 en Radio 2 (zelfs een notering in de top 2000!). Verder werd de bijbehorende videoclip vaak vertoond op de tv-zender MTV Brand New.
Maar er is meer: het internationaal klinkende trio uit Rotterdam is voor maar liefst drie Edisons genomineerd: Beste nieuwkomer, beste album én beste song.
Het moge duidelijk zijn: op 28 februari staat er een band van formaat in Club Ziggo.

Als kind van ouders die in Azië werkten heeft singer/songwriter KIM JANSSEN veel van de wereld gezien. Van zijn 11e tot zijn 15e levensjaar zat hij op een Britse kostschool in Nepal en geïnspireerd door deze ervaring maakte hij Ancient Crime, een album vol met verstilde, kleine liedjes die heel knap en vooral ingehouden worden gezongen. Denk aan Harvest van Neil Young of het werk van Nick Drake. Ancient Crime kreeg prachtige recensies, zorgde voor veel shows, en de eerste persing is inmiddels uitverkocht.
Ook internationaal is Kim niet onopgemerkt gebleven, hij is een van de zes Nederlandse acts die uitgenodigd zijn om te komen spelen op het beroemde showcase festival South By Southwest (SXSW) in Amerika.Harvest van Neil Young of het werk van Nick Drake. Ancient Crime kreeg prachtige recensies, zorgde voor veel shows, en de eerste persing is inmiddels uitverkocht.

Samen met diverse gastmuzikanten (blazers en strijkers onder andere) presenteert Kim op 28 februari in Club Ziggo een schitterende opvolger in de vorm van EP The Lonely Mountains. Op de EP, uitgebracht op het label Snowstar Records, werkte Kim wederom samen met Maria Hansen (bekend van The National en Sufjan Stevens) en opnieuw is er een breed scala aan koren en (klassieke) instrumenten te horen.

Ook internationaal is Kim niet onopgemerkt gebleven, hij is een van de zes Nederlandse acts die uitgenodigd zijn om te komen spelen op het beroemde showcase festival South By Southwest (SXSW) in Amerika.

Duidelijk: een avond om niet te missen.

WIl je de opnames gratis bijwonen? Ga dan naar http://www.ziggo.nl/ziggolive en zet jezelf met je vrienden op de gastenlijst! Let op: de deuren van Club Ziggo gaan om 19.30 uur open. De voor drie Edisons genomineerde band The New Shining zal tevens optreden.

De locatie van de optredens is Club Ziggo, gelegen in de Ziggo Dome. In deze intieme locatie wordt op periodieke basis een tweetal bands, uit binnen- en buitenland, voorgesteld aan een select publiek. De showcase optredens worden gefilmd en komen beschikbaar via Ziggo Video on Demand, Ziggo Xite en (deels) youtube.com/ziggo. Inmiddels zijn er al afleveringen opgenomen met onder andere The Jon Spencer Blues Explosion (USA), Moke (NL), Rachel Sermanni (UK), The Crookes (UK), Anne Soldaat (NL) en We Are Augustines (USA).

 

Deel: