Een goed voorbeeld van het typische Mundial geluid is Hanggai. De muziek van cross-over band Hanggai is een spannende mix van traditionele muziek uit het zuiden van Mongolië en moderne rock uit de stad Beijing. De band Tigerstyle mixt klassieke Indiase Punjabi muziek met Dancehall en hiphop. Boegbeeld van een nieuwe golf Afrikaanse artiesten is Spoek Mathambo uit Johannesburg. Spoek wordt geroemd om zijn unieke kijk op afro-futurism en de sterke band met zijn “roots”. Ook Mokoomba uit Zimbabwe laat een nieuw Afrikaans geluid horen; een energieke sound die naast de traditionele Afrikaanse muziek ook andere invloeden omarmt en moeiteloos meeneemt in de aanstekelijke beat van de groep. De 7-koppige band Fat Freddy’s Drop staat bekend om de mooie muzikale combinaties van jazz, funk, soul, ska, reggae en elektronica. Auktyon, één van de grootste bands uit Rusland, vermengt jazz, rock en poëzie met dans en kunst met een boodschap. De Antwerpse zangeres en rapster Coely is van Congoleese afkomst en brengt een nieuw hiphop geluid ten gehore. De afro-carïbische funk van Anthony Joseph en de Balkan Beat Box zorgen ervoor dat de line-up echt alle kanten op swingt.

Op alfabetische volgorde:

Anthony Joseph
Trinidad
Jazzy afro-caribische funk

Auktyon
Rusland
Scheurende gitaren, poëtische teksten, jazzy piano’s en kunst met een boodschap

Balkan Beat Box
Israel
Mix tussen traditionele balkan muziek en hip hop met invloeden van gipsy, punk en elektro.

Batacuda Sound Machine
Nieuw-Zeeland
Krachtige percussie ritmes, schetterende blazers, funky hip-hop, reggae en jazz.

Broken Brass Ensemble
Nederland
Brass band, hiphop, balkan, blues en fanfare.  

Coely
België
Antwerpse met Congoleese roots, R&B en hiphop, ‘’de Nicki Minaj van Vlaanderen’’.

Cumbia Cosmonauts
Caribbean offbeat rhythms gecombineerd met rauwe Afro Sounds en Jamaicaanse dub elementen.

Elijah and Skilliam
Engeland
Grime, avant-garde, mix van drum ‘n bass, UK garage, dancehall en hiphop.  

Fat Freddy’s Drop
Nieuw-Zeeland
Mix van jazz, funk, soul, ska, reggae en elektronica. Live op hun best.

Gnučči
Zweden
Bombastische en tropische mix van pop, dancehall, balkan en house.

Hanggai
Mongolië
Cross-over band, mix van traditionele muziek uit het zuiden van Mongolië en moderne rock uit de stad Beijing.

Hugo Mendez
Engeland
Tropical DJ, Sofrito sound, Afro grooves, Tropical funk en Cumbia.

MAKYzard
België
Poëtische rapteksten, hiphop, flamence, latin-jazz, afro-funk en rock.

Mokoomba
Zimbabwe
Energieke sound, goudeerlijke lach en ijzersterke stem.

Nidi d’Arac
Italië
Mix van klassieke Italiaanse Salento en elektronische dance beats.

Red Baraat
Amerika
Baraatsongs, Punjabi, Bollywood, funk, go-go, latin en jazz.

SCHLACHTHOFBRONX
Duitsland
Ruige mix van ghettotek, kuduro, elektro, funana, bootybass, dubstep, soca en Miami bass.

Spoek Mathambo
Zuid-Afrika
Afro-futurism, elektronische beats en traditionele sound.

Tigerstyle
Schotland
Klassieke Indiase Punjabi gemixt met Dancehall en hiphop.

Yes Sir Boss
Engeland
Balkan blues en indie rock.

YZA YA
Frankrijk
Caribisch, dub-step, electro dancehall, hiphop, reggae, rock en drum ‘n bass.

Festival Mundial gooit na 25 jaar Leijpark het roer om. De bigger, faster, stronger trend waar Festival Mundial de afgelopen jaren in mee deinde, wordt met de verhuizing naar de Spoorzone stopgezet. Mundial keert terug naar een intieme en toegankelijke editie vol veelbelovend talent van over de hele wereld. Festival Mundial vindt plaats op 29 & 30 juni 2013 in de Spoorzone Tilburg. Een ticket voor Festival Mundial kost de bezoeker 27,50 euro voor het hele weekend en 17,50 euro voor één dag. Voor de nieuwsgierige maar afwachtende bezoeker maakt de organisatie de eerste editie van Festival Mundial toegankelijk door voor 7,50 euro openlucht-(dag)tickets beschikbaar te stellen. De kaartverkoop start donderdag 7 maart om 11 uur. Ben je van plan om naar Festival Mundial te komen, koop dan op tijd je kaarten want er is een beperkte capaciteit.

Deel: