Vandaag zijn de eerste namen, en het zijn er nogal wat, bekend gemaakt voor het Coachella festival dat gehouden gaat worden in twee weekenden, 12 tot en met 14 en 19 tot en met 21 april in de Empire Polo Grounds te Indio, Californië. Kort geleden waren er geruchten dat de Rolling Stones een optreden zouden gaan verzorgen tijdens het festival, dit werd door frontman Mick Jagger naar het land der fabelen verwezen.

Coachella’s 2013 lineup bestaat uit: Blur, Red Hot Chili Peppers, Phoenix, and The Stones Roses, Wu-Tang Clan, Yeah Yeah Yeahs, Nick Cave and the Bad Seeds, The Postal Service, Passion Pit, The xx, Sigur Rós, Vampire Weekend, How to Destroy Angels, New Order, Lou Reed, Modest Mouse, Grinderman, Of Monsters and Men, en Bassnectar. Verdere noemnswaardige namen zijn: Descendents, Moby, Janelle Monáe, Hot Chip, Beach House, Grizzly Bear, Bat For Lashes, James Blake, Spiritualized, Franz Ferdinand, Tame Impala, Local Natives, Alt-J, Yeasayer, Grimes, Band of Horses, Puscifer, Portugal. the Man, Johnny Marr, Major Lazer, TNGHT, Pusha T, Earl Sweatshirt, Danny Brown, Purity Ring, Kurt Vile, Father John Misty, Cloud Nothings, Jessie Ware, Youth Lagoon, Action Bronson, El-P, Foals, Dinosaur Jr., Divine Fits, en Thee Oh Sees.

Alsof het nog niet genoeg is komen ook The Lumineers, Skrillex en Boys Noize’s side-project Dog Blood, The Gaslight Anthem, Social Distortion, Metric, The Faint, Jurassic 5, Dead Can Dance, Dropkick Murphys, Rodriguez, Violent Femmes, 2 Chainz, Richie Hawtin, Infected Mushroom, Simian Mobile Disco, Aesop Rock, Stars, Wild Nothing, Tanlines, Trash Talk, Smith Westerns, Ghost, DIIV, Reginwolf, en Orchestral Manouvres in the Dark een optreden geven. Bekijk hieronder het affice.

Deel: