Pater Moeskroen gaat internationaal! In de pauze van de Karavaan theatertour bevindt de band zich van 13 tot en met 15 december in Jakarta. Op uitnodiging van het Erasmus huis, de Nederlandse ambassade en de Indonesische kunstacademie en conservatorium zijn de mannen van Pater Moeskroen op missie in Indonesië. Hier geven zij naast optredens, ook workshops aan de studenten van de kunstacademie en het conservatorium. Voor deze trip wordt Pater Moeskroen versterkt door de oud-leden Ad Grooten, Wilbert van Duinhoven, Ton Smulders en producer Jeroen Molenaar!

De Paters
Het allereerste optreden van Pater Moeskroen vindt plaats op 26 januari 1986 in café van Zanten te Amersfoort. De aanstekelijke mix van vrolijke pop-folk deunen en humoristische teksten slaat meteen aan. Vanaf dat moment speelt de band steeds vaker in Nederland en België, hetgeen leidt tot grote hits als Roodkapje, Hela Hola en Laat maar waaien. Behalve dat Pater Moeskroen een graag geziene gast is op festivals, gaat de groep ook de theaters in en is daarin wellicht nog succesvoller. Op het theaterpodium komen de talenten van de zes multi-instrumentalisten nog beter naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang.

Karavaan
Pater Moeskroen was al van september tot en met november 2012 te zien met hun voorstelling Karavaan. Na een korte vakantie zullen zij vanaf februari 2013 weer met deze voorstelling te zien zijn in het theater. Karavaan is het verhaal over een rondtrekkend circus dat in een grijs verleden geroemd werd om haar sprankelende voorstellingen en spraakmakende artiesten. Maar de tijden zijn veranderd: het publiek bleef weg, de tentdoeken vertonen scheuren en het geld raakte langzaam op! De markante directeur doet nog een laatste poging om aan de ondergang te ontkomen en roept de hulp in van zes straatmuzikanten die met hun vrolijke en aanstekelijke Keltische muziek een glimlach op ieders gezicht toveren! Zouden zij in staat zijn het tij te doen keren?

De Paters trakeren op een voorstelling vol romantiek, humor en Keltische muziek, waarin zij het verhaal vertellen door middel van hun enorme arsenaal aan instrumenten. Als het doek word gesloten zullen de heren in de foyer nog een toegift verzorgen met hun grootste hits.  Pater Moeskroen is van 1 februari tot en met 19 april weer te zien met de tweede reeks van de Karavaan theatertour.

Deel: