Op woensdag 21 november 2012 kwam de succesvolle Britse rockband Status Quo voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. 2012 is een jubileumjaar voor de Britse band, ze bestaan namelijk 50 jaar. Hoewel er van de bezetting uit die tijd niet veel meer over zijn, spelen ze al enkele jaren in de huidige samenstelling

De vijfkoppige band scoorde de eerste hitsingle in 1968. Hierna volgden de hits elkaar in hoog tempo op. ‘Rockin’ All Over The World’, ‘Down Down’, ‘What Ever You Want’ en ‘In The Army Now’, zijn enkele voorbeelden van de klassiekers die wereldwijd opgepakt werden. Met meer dan 60 hits en bijna 40 albums kan Status Quo meer dan terecht de meest succesvolle Britse rockband genoemd worden.

De karakteristieke band rond zanger/gitarist Francis Rossi en gitarist Rick Parfitt domineerde jarenlang de hitlijsten met hun strakke, ongecompliceerde boogie sound. Naast Rossi en Parfitt bestaat de huidige line-up uit toetsenist Andrew Bown, bassist John ‘Rhino’ Edwards en drummer Matt Letley. In 2011 kwam hun laatste studioalbum Quid Pro Quo uit die goed ontvangen werd door de media. Het album staat vol nieuwe sounds die doen denken aan vroegere tijden.

Met een goede Rock N Roll show zoals je dat van een classic rockband van dit caliber mag verwachten, vierde de band zijn 50-jarig jubileum. In anderhalf uur werden de fans dan ook getrakteerd op een groot feest d’r herkening en nagenoeg alle klassiekers kwamen voorbij. Niet alleen de fans genoten, ook de oude mannen bleken nog met veel plezier op het podium te staan en ondanks de leeftijd, leek de band ook ditmaal weer een op een groep van puur twintigers. Een show om van te genieten, wederom!

Deel: