Radiozender 100% NL heeft vandaag de finalisten bekend gemaakt die kans maken op een 100% NL Award. De 100% NL Awards worden uitgereikt in vier categorieën. Elke categorie kende een grote groep genomineerden en dankzij de tienduizenden stemmen van de luisteraars is nu duidelijk welke drie finalisten per categorie met elkaar de strijd aan zullen gaan.

Artiest van het Jaar:
· BLØF
· Guus Meeuwis
· Nick & Simon

Album van het Jaar:
· Glennis Grace – This Is My Voice
· Ilse DeLange – Eye Of The Hurricane
· Nick & Simon – Sterker

Hit van het Jaar:
· Gers Pardoel ft. Sef – Bagagedrager
· Jan Smit & Gerard Joling – Echte Vrienden
· Racoon – Liverpool Rain

Nieuwkomer van het Jaar:
· Charly Luske
· Chris Hordijk
· Nielson

De artiesten werden door 100% NL verrast met hun nominatie(s) in de vorm van een speciale LP. Zo werden de heren van BLØF opgewacht toen ze nog maar net waren geland op Schiphol. Ilse DeLange en Glennis Grace werden tijdens een bespreking op hun werk overvallen en de mannen van Racoon zijn even gestoord tijdens een soundcheck in het Stadstheater Zoetermeer. De finalisten in de categorie ‘Nieuwkomer van het jaar’ waren met een smoes naar de studio van 100% NL gelokt, waar ze het goede nieuws te horen kregen.

De finalisten zijn door de luisteraars van 100% NL gekozen uit een grote selectie Nederlandse artiesten. Vanaf vandaag staat de teller weer op nul en kan er tot en met maandag 31 december gestemd worden op http://www.100p.nl/awards2012. De 100% NL Awards worden op woensdag 9 januari 2013 aan de winnaars uitgereikt. Vorig jaar werden Nick & Simon, Guus Meeuwis, Ben Saunders en de juryleden van ‘The Voice of Holland’ door de luisteraars van 100% NL verkozen tot de winnaars van de 100% NL Awards 2011.

Ilse DeLange, foto (c) Freddie de Roeck

Deel: