Dan ben je pas 26 jaar oud, zit je al 15 jaar (!!) in het vak en verkoop je Ahoy (bijna) 5 keer uit. Wie? Juist ja, Jan Smit! Deze volkszanger begon 15 jaar geleden met zijn hit “Mama” en rijgt sinds dien hit aan hit. Inmiddels staat de nr.1 teller op 16 en deze zal voorlopig nog niet stoppen want Jan heeft aangegeven nog 15 jaar door te gaan.

Maar eerst nog even Ahoy. En zo lijkt het ook; even! Een willekeurig andere artiest is bloednerveus en maakt zich al maanden druk voor dergelijke grote concerten. Zo niet Jan. Als of hij met een groepje vrienden ergens in een villa in Zuid Frankrijk aan een zwembad voor een TROS-programma een paar liedjes zingt zo staat hij nu op het immense podium. Ontspannen, grapjes makend, zwaaiend naar bekende in het publiek, af en toe een slipje, bosje bloemen of een knuffel oppakkend  slingert hij hit na hit Ahoy in.

Door de show heen brengt hij een keur van gasten op het podium. Het begint gelijk met het eerste liedje als Carola Smit (ex BZN) een duet met Jan Zingt. Een paar nummers verder in de show komen Nick en Simon voorbij en nadat ze gedrieën “De Zomer Voorbij” gezongen hebben ontploft Ahoy zowat als de 2 Volendamse vrienden “Rosanne”  ten gehore brengen en Jan een moment van rust pakt achter de coulisse. Nog even later komen achtereen volgens Yes-R en de Surinaamse “Tropische Verrassing” Damaru het podium delen met Jan.

En zo wordt het voor een bijna vol Ahoy een prachtig concert waarin Jan groots uitpakt met een band (inclusief strijkers) waar je U tegen zegt en een schitterend decor. Dit beloofd wat voor over 15 jaar.

Deel: