De bands zijn geboekt, de contracten getekend. De leveranciers zijn hun materialen al aan het klaarmaken en de Kempenerpop-organisatie werkt de laatste details uit. Vanaf woensdag bouwen zo’n 40 vrijwilligers het kale boerenbondterrein om tot een prachtig festival. Waalre kan zich opmaken om 3 dagen te genieten van wat dit nog altijd gratis toegankelijke festival te bieden heeft.

Vrijdag 14 september
Kempenerpop breidt dit jaar uit met de vrijdagavond. Vanaf 20.00 uur gaan de poorten van het festival open en worden de bezoekers getrakteerd op optredens van Tigre Blanco en het altijd eigenzinnige Stuurbaard Bakkebaard. Arend Kneiters & Simon van Weleer sluiten de eerste avond af met hun feestelijke 70’s, 80’s en 90’s Kneiters van weleer. Feest is gegarandeerd!

Zaterdag 15 september
Op deze eerste volle festivaldag staat de finale van de Kempenerpopprijs en rockmuziek, heel veel rockmuziek in allerlei variaties, centraal. Zaterdagmiddag vindt eerst op de Jack Stage de finale van de Kempenerpopprijs plaats met 4 bands. Daarna verzorgen skaformatie Goeiemiddag!, Treekillaz uit Zwitserland en My Favorite Scar hier optredens. In de andere, grotere, Remkes Beeld en Geluid tent spelen die dag God’s Monkey, Gewapend Beton, Honky (USA), Karma to Burn (USA), bijna-huisband Peter Pan Speedrock en Nashville Pussy (USA). Een stevige programmering, met grote binnen- en buitenlandse namen!

Zondag 16 september
De Kempenerpopzondag is altijd meer gevarieerd wat betreft het muziekaanbod. Ook dit jaar heeft de organisatie een programma samengesteld waarbij iedereen aan zijn of haar trekken komt. Kempenerpopprijswinnaar van 2011 Dusty Rum opent de Jack Stage. De country, rockabilly en psychobilly fans zullen verheugd zijn met de optredens van Blue Grass Boogiemen, The Feliciano’s, Bonsai Kitten uit Berlijn en de spetterende afsluiter door Demented Are Go (UK).

Op de Remkes Beeld en Geluid Stage opent Phaser, de Valkenswaardse rockband die én haar 33 jarige bestaan viert, maar tevens ook afscheid neemt van het publiek. Een optreden om nooit te vergeten en dus niet te missen. De bezoekers worden daarna getrakteerd op optredens van Mozes and the Firstborn, Resistor (Rave &Rock), Beef -de enige Nederlandse reggaeformatie ooit-, Skip & Die (ZA/NL), skaformatie en feestband Bazzookas en als dampende afsluiter het Belgische The Subs (live).

Er is op zondag echter nog meer te beleven op het festival. Het Rock City Institute presenteert maar liefst 6 bands op een eigen podium, dus ook de rockliefhebber wordt zondags op z’n wenken bediend.

Theater en kinderplein
Voor het eerst in de geschiedenis van Kempenerpop is het kinderplein op zowel de zaterdag als de zondag geopend. Het kinderplein is verplaatst naar een ander deel van het terrein zodat zij ook veilig en afgeschermd kunnen spelen. Op het kinderplein staat de circustent van het Nomad Theater. Dagelijks worden in de tent 2 voorstellingen gegeven. Op zondag treedt bovendien Armand op. Verder kunnen de kinderen zich op het kinderplein uitleven in de mega-zandbak, op het springkussen en het grote twisterspel en kunnen ze zich alle kleuren van de regenboog (laten) schminken.

Festivalinfo
Kempenerpop, 14, 15 en 16 september. Evenemententerrein aan de Willibrorduslaan in Waalre. Alle dagen gratis toegang.
Vrijdag 14 september: van 20.00 – 01.00 uur
Zaterdag 15 september: van 13.00 – 01.00 uur
Zondag 16 september: van 11.00 – 23.00 uur

Deel: