Festival Mundial komt met een waardige vervanger voor Sinéad O’Connor: Crystal Fighters. Deze Engelse en Noord-Spaanse band speelt zaterdag 16 juni op de 25ste editie van Festival Mundial. Hiermee is tevens de hele line-up compleet. Eerder annuleerde Sinéad O’Connor haar tour wegens ziekte als gevolg van een bipolaire stoornis. Daardoor viel er op zaterdag 16 juni een gat op het hoofdpodium, het World Stage. Met de komst van Crystal Fighters is dit gat helemaal opgevuld. De muziek van Crystal Fighters is het best te omschrijven als elektronische muziek, ondersteund door Baskische instrumenten en synthesizers. Afgelopen jaar had de band een grote zomerhit met het nummer Plage. Verder bestaat het repertoire uit de fusie van folk uit Baskische hoek, traditionele Noord-Spaanse instrumenten en hedendaagse dance. Crystal Fighters vliegt speciaal voor het optreden op Mundial over naar Nederland, bovendien zijn de live-shows van deze band legendarisch.

Naast Crystal Fighters bestaat de muziek line-up van Festival Mundial 2012 onder andere uit Pitbull, The Kyteman Orchestra, La Pegatina, Habib Koité & Guests featuring Dobet Gnahoré, Kareyce Fotso & Aly Keita), Caro Emerald, Stephen Marley with special guests Jo Mersa & Jasmin Karma, AfroCubism, Blaudzun, Blitz The Ambassador, GoodLuck en de Dropkick Murphys.

Om de jubileum editie van Festival Mundial in te wijden, wordt er samen met het Bossche Beats and Roots festival een pre-party georganiseerd. Deze pre-party vindt plaats op donderdag 31 mei in de Studio te Tilburg. Het feest start om 21:30 en de toegang is gratis.

De 25ste editie van Festival Mundial vindt plaats op 16 en 17 juni 2012 in het Leijpark te Tilburg. De reguliere verkoop is inmiddels van start gegaan. De kaarten zijn te koop via www.festivalmundial.nl of via facebook.com/festivalmundial. Een weekendticket kost 50 euro. Festival Mundial presenteert een mix van wereldwijde cross-overs en toonaangevende talenten. Naar verwachting komen er 40.000 festivalbezoekers op het tweedaagse evenement af.

Deel: