Gisteren is bekend gemaakt welke studenten van de Fontys Rockacademie in Tilburg door zijn naar de finale van Wie Rockt Groots!?, de strijd om het voorprogramma van de stadionconcerten van Guus Meeuwis. Met een nipte voorsprong maar met veel overtuiging hebben de band Zazazoe en singer/songwriter Isabelle Amé de finale bereikt. Zij gaan beide een kort live optreden verzorgen voor Guus Meeuwis en zijn band waarna zij de definitieve keuze zullen maken.

De afgelopen twee weken hebben meer dan 11.000 mensen een stem uitgebracht op één van de 10 bands of solisten van de Rockacademie die in de week van 16 april live op Omroep Brabant radio hebben opgetreden. De strijd was tot op het laatste moment erg spannend met vooral in de Top 5 zeer kleine verschillen.

Zazazoe, een 8 koppige formatie maakte veel indruk met een cover van ‘Mama knows best’ van Jessie J. De andere finalist, Isabelle Amé verzamelde veel stemmen met haar combinatie cover van twee liedjes van Mumford and Sons.

Guus Meeuwis: “Het talent was bij iedereen aanwezig maar ik ben het helemaal eens met de keuze van het publiek. Zazazoe is een energieke, enthousiaste en originele band en dus een meer dan terechte finalist. Isabelle Amé had voorafgaand aan haar deelname geschreven “de rockacademie, dat ben ik” en dat klopt als een bus. Ze is eigenwijs en heeft een fantastisch eigen geluid.”

Uiteindelijk wacht Guus Meeuwis de zware taak om samen met zijn band te bepalen wie ze een afgeladen vol stadion in juni laten opwarmen. De winnende finalist zal op 1 juni bekend worden gemaakt in de TV serie ‘Groots achter Guus’ op Omroep Brabant.

Deel: