Na een succesvolle kleine tour langs Tivoli, de Melkweg, de Effenaar en Hedon keert Kensington na de zomer terug met een uitgebreide landelijke clubtour. Het viertal kan niet wachten om de tracks van het nieuwe album ‘Vultures’ live te kunnen spelen. "Het is heel tof om te zien dat de belangstelling bij deze 4 shows al zo groot is geweest, nog zonder albumrelease. 

Dat belooft wat voor de volgende tour, wanneer ons nieuwe album uit is en we hopelijk lekker veel festivals achter de rug hebben,'' aldus zanger Eloi. Tijdens de najaarstour speelt Kensington in 16 zalen, verspreid door het hele land. De band eindigt het jaar met een grote show in december in thuisbasis Tivoli Oudegracht in Utrecht. ''We doen elke hoek van het land aan; het is bijna onmogelijk dat je meer dan 50 km van een Kensington clubshow vandaan woont," grapt drummer Niles.

Kensington's tweede album 'Vultures' komt op 11 mei uit via Universal Music. "'We Are The Young’, onze vorige single, werd al goed opgepikt. Hiermee lieten we horen waar het album qua sound naartoe zou gaan,” aldus gitarist/zanger Casper. Tweede en nieuwste single 'Send Me Away' is inmiddels ook omarmd door 3FM: Michiel Veenstra noemde het zijn 'pick of the week' en Coen & Sander bombardeerden de track zelfs 2 weken achter elkaar tot 'SuperCrazyTurboTopHit'.

{slide=KENSINGTON TOUR}

14-09 De Spot, Middelburg

15-09 Paard van Troje, Den Haag

22-09 Rotown, Rotterdam

28-09 ECI Cultuurfabriek, Roermond

03-10 Merleyn, Nijmegen

04-10 Vera, Groningen

05-10 013, Tilburg

12-10 Gigant, Apeldoorn

13-10 De Oefenbunker, Landgraaf

18-10 Patronaat, Haarlem

19-10 Kelder, Amersfoort

20-10 Burgerweeshuis, Deventer

25-10 LVC, Leiden

26-10 Bolwerk, Sneek

02-11 Metropool, Hengelo

20-12 Tivoli Oudegracht, Utrecht

(/slide}

Deel: