Diverse Australische kranten hebben vandaag het droevige nieuws naar buiten gebracht dat Men at Work's Greg Ham (links op de foto) vandaag dood is aangetroffen in zijn huis in Melbourne. Twee van zijn vrienden waren na een aantal dagen niets van Greg vernomen te hebben ongerust geworden en gingen naar zijn huis, alwaar ze Greg levenloos aantroffen. Detective Senior Sergeant Shane O'Connell gaf de volgende verklaring af…

Er zijn een aantal onverklaarbare zaken en dat is de reden dat wij hier vandaag aanwezig zijn, en we assisteren de lokale politie om erachter te komen wat er nou precies gebeurd is, aldus Detective Senior Sergeant Shane O'Connell". Greg Ham is het meest bekend van het beroemde fluitrifje uit de enorme hit 'Down Under'. De band werd de laatste jaren in discrediet gebracht nadat ze beschuldigd werden van plagiaat. Het bewuste stukje fluitspel zou gejat zijn van het kinderliedje 'Kookaburra Sits in the Old Gum Tree'.

In 2010, na een rechtszaak welke aangespannen was door de uitgever van 'Kookaburra Sits in the Old Gum Tree' besloot de rechter dat de band inderdaad een stukje van het kinderliedje had gejat. Men at Work moest een deel van de royalties afdragen aan de uitgever van het liedje. Greg was zeer boos en liet na de uitspraak het volgende weten: "De rechtszaak en de uistpraak hebben een groot deel van mijn liedje vernietigd. 'Down Under' zal herinnerd worden als het gejatte nummer, en ik haat dat. Ik ben enorm teleurgesteld dat mensen het zó zullen herinneren". 

Greg Ham is 58 jaar geworden.

{slide=Men at Work – 'Down Under'}http://www.youtube.com/watch?v=mD40Dr-gF_U{/slide}

Deel: