Ver voordat deur van de uitverkochte popkerk Paradiso opengaat, staan er al vele tienermeisjes met moeders (en een enkele vader) te wachten. Ian Britt staat als voorprogramma, een jonge singer/songwriter. Naast eigen liedjes zingt hij ook een cover van Michael Jackson, ‘The Way You Make Me Feel’. Ian is zeer betrokken bij de zaal en vraagt na elk nummer: ”Are you all fine?”Hij krijgt de mensen in de zaal al snel aan het klappen en dansen. Zijn stem doet mij enerzijds denken aan Fink, anderzijds aan Jack Johnson, of is dat vloeken in de kerk?

Via een camera zien we de band, die naast zangeres Sanne Hans bestaat uit Kobus Groen (basgitaar), Michi Schwiemann (gitaar), Thijs Rensink (drums) en Peter Hendriks (toetsen), vanuit de kleedkamer Grolsch drinkend via een labyrint aan gangen op het podium verschijnen. Miss Montreal brengt vandaag haar derde album uit, ‘I am Hunter’, de reden dat we hier allemaal vol verwachting in de grote zaal van Paradiso staan. In deze zaal heeft Miss Montreal nog nooit eerder mogen opgetreden, wat maakt dat ze wat zenuwachtig zijn. Maar dat is zeker niet de enige reden, want hoe gaat het publiek haar nieuwe album vinden, vol met liedjes die zij al meer dan een jaar kent? Vooraan staat een groep hardcore fans: zij zijn bij alle 30 concerten die Miss Montreal gespeeld heeft aanwezig geweest, vriendinnen zijn het inmiddels. Sanne trapt de show af met ‘Everything’, wat op het nieuwe album staat.

Met de albumhit ‘Wish I could’ wordt hard meegezongen en gedanst, en de andere liedjes van de cd volgen (in de volgorde van de cd). Wat opvalt is dat het laatste lied van het album ‘So Cold’ als enige niet gespeeld wordt. Het mooie is dat me thuis dan nog een mooie verrassing te wachten staat! Het rauwe in de stem van Sanne is mooi, in combinatie met de zuiverheid. Daarnaast werkt haar humor en nuchterheid (je komt uit Twente of niet) aanstekelijk en heeft de band er veel lol in. Giel Beelen (Giel van de radio zoals hij zich voorstelt) reikt aan Sanne en de andere leden van Miss Montreal hun nieuwe album uit. Dit deed hij iets minder dan 2 jaar geleden ook bij de presentatie van het tweede album ‘So… Anything else?’ in Melkweg. Giel is degene die 4 jaar terug al helemaal weg was van Miss Montreal, en het lied ‘Just a Flirt’ veel gedraaid heeft op de radio. Hij kondigt als laatste aan dat er live opnames gemaakt gaan worden voor de nieuwe clip van het lied ‘I am Hunter’ wat volgt: de vloer trilt van de springende massa en er wordt uitbundig meegezongen. Zou het tot in Twente te voelen zijn?


Foto’s (c) 2012 Armelle van Helden

Deel: