Op 10 mei keert Hugh Cornwell – tot 1990 de legendarische stem van The Stranglers – terug naar Nederland voor een eenmalig concert in de Amsterdamse Poptempel. De Britse zanger en muzikant, maar ook auteur, componist en vertolker, zal dan nieuw werk en naar verluidt ook een aantal Stranglers hits ten gehore brengen. Nog altijd wordt Cornwell beschouwd als een van de beste liedjesschrijvers uit Engeland. Met The Stranglers kende hij immers grote successen in Europa, waaronder 10 hitalbums en een groot aantal Top 40 hits zoals “Peaches”, “Golden Brown”, “No More Heroes” en “Always The Sun”.

In 1990 besloot Cornwell echter afstand te nemen van The Stranglers, waarna hij zich volledig is gaan richten op zijn solo carrière. Dit heeft tot nu toe 9 albums opgeleverd, waarvan “Totem And Taboo” (gemixed door Steve Albini: Nirvana/PJ Harvey/Pixies) de jongste toevoeging aan zijn oeuvre is en welke gepland staat voor augustus dit jaar.

Deel: