De volledig uitverkochte Brabanthal bewijst dat de 90’s weer helemaal hot zijn. De 90’s herleven, speciaal voor de nieuwe generatie. Tijdens deze editie is de line-up om van te snoepen. Op het affice staan: Paul Elstak, Ray&Anita (2Unlimited), T Spoon, Dune, Twenty 4 Seven en Captain Hollywood. De presentatie ligt in de vakkundige handen van niemand minder dan Jeroen van Inkel.

Vanaf de eerste beats van Dj Coenio en de openingsact Twenty 4 Seven (foto) – bekend van hun top 5 hit ‘Slave to the Music’ – staan de voeten niet meer stil, bewegen de heupen ritmisch op en neer en gaan de handen in de lucht. Voor mij als dertiger is het vooral een feest van herkenning met veel “O, ja die” momenten. T-Spoon (‘Sex on the Beach’) is een opvallende verschijning en heeft een energie dance performance meegenomen.

Dune is daar in tegen een stuk minder markant, maar weet wel wat er gedraaid moet worden. Captain Hollywood – een Duits zogeheten “Eurodance Project” met als frontman Tony Dawson Harrison – heeft ook jonge dansers meegenomen. Tja, we worden allemaal iets ouder. Jeroen van Inkel leidt ons verder naar de finale met Ray en Anita (zeg maar gewoon 2Unlimited) en de klapper: DJ Paul Elstak (foto). Nog even de turbo erop! Tot de laatste basdreunen blijft Hal 6 bomvol met partygangers. Als ik bij het laatste track van de avond de Brabantallen verlaat, donderen de klanken nog door de nacht. Ik heb me weer even jong mogen voelen.


Foto’s (c) 2012 Marcel Hakvoort

Deel: