Op maandag 5 november komt één van de voornaamste alternatieve rockbands van de jaren ’90 naar de Heineken Music Hall. De Ierse rockband The Cranberries zijn helemaal terug en staan in november in Amsterdam. Alhoewel The Cranberries officieel nooit uit elkaar zijn gegaan, was er een lange stilte en realiseerde de band zich met een intiem optreden in Dublin in 2009 hoezeer ze elkaar gemist hadden. Dit optreden voelde zo goed en vertrouwd dat een vervolg niet uit bleef. In 2010 ondernam The Cranberries een reünietour en gaf in totaal 107 concerten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en China. In maart 2010 stond de band in de Heineken Music Hall en later in het jaar op Bospop.

De carrière van The Cranberries, bestaande uit Dolores O’Riordan, Noel Hogan, Mike Hogan en Fergal Lawler, begon in 1989 in Limerick, Ierland. In de jaren ’90 verkocht de band wereldwijd meer dan 30 miljoen albums en scoorde wereldhits met het protestlied ‘Zombie’, ‘Linger’ en ‘Ode To My Family’.

Tijdens de soundchecks en repetities voor de reünieshows begon de band te werken aan nieuw materiaal en tien jaar na Wake Up and Smell The Coffee kwam The Cranberries met een nieuw studioalbum: Roses. Met Roses grijpt de band terug naar het vernieuwende en originele geluid van de eerste twee albums Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? uit 1993 en No Need To Argue uit 1994. De nummers op Roses komen van een verfriste band, een band die weer hongerig is en een band die altijd herkenbaar is door de unieke stem van O’Riordan. De stem die ervoor zorgde dat een stel jonge dromers uit Ierland in een paar jaar tijd uitgroeide tot een supergroep. De kaartverkoop voor dit concert start a.s. vrijdag om 11.00 uur.

Deel: