‘Gers Pardoel is helaas ziek, maar elk nadeel heeft zijn voordeel, nu zijn jullie 2 uur van mij, of jullie het nou willen of niet!’, duidelijke taal van Guus Meeuwis. Gers Pardoel zou het voorprogramma voor zijn rekening nemen, maar in verband aanhoudende stemproblemen door griep en keelonsteking heeft Gers al zijn optredens voor de maand maart moeten afzeggen.

De afgelopen periode was voor Guus Meeuwis ongekend succesvol. Voor de 25ste keer stond hij met zijn ‘Groots met een zachte G’-concerten in het stadion. Daarnaast zette hij zijn eerste stappen in de TV wereld met zijn rol als teamcaptain bij ‘Ik hou van Holland’. Met ‘Armen Open’ scoorde Guus de eerste plaats in de album lijst en een nummer 1-hit met de gelijknamige single. Bovendien ontving hij voor het tweede opeenvolgende jaar de 3FM award voor ‘beste zanger’ en kreeg hij in het bijzijn van prinses Maximá ook nog eens de Edison voor ‘beste mannelijke artiest’. Dit jaar is Guus genomineerd voor 2 3FM-awards, namelijk ‘Beste Zanger’ en ‘Beste Artiest Pop’. Terecht, zo liet hij in Groningen horen.

In een uitverkochte Oosterpoort hield Guus Meeuwis zijn 5e optreden uit zijn Armen Open Clubtoer, waarmee Guus nog tot 4 april aanstaande door Nederland zal toeren. De gemoedelijke, gezellige sfeer zat er vanaf de 1e tonen goed in. Iedereen, jong en oud, zong zijn nummers woord voor woord mee. Het waren dan ook grote hits die voorbij kwamen en de vraag is dan ook of er ook maar één nummer was dat niet door het voltallige publiek werd herkend en meegezongen.

De avond begon en eindigde in een van de grootste meezingspektakels die Groningen de afgelopen tijd heeft mogen meemaken. In juni van dit jaar vinden de ’Groots met een zachte G’-concerten weer plaats in het Philips Stadion in Eindhoven en het is nog maar de vraag of Brabant de sfeer in de Oosterpoort kan overtreffen.


Foto’s (c) 2012 Bianca Meijer

Deel: