Eindelijk, na vier jaar wachten is het moment daar, Hit Me TV is terug met een nieuwe cd. Ik, als fan sta natuurlijk te popelen om dit nieuwe werk te horen, om de band weer op het podium te zien, om weer heerlijke roddel gesprekken te voeren met vrienden over welke kleding de band nu weer draagt en hoe lang de baardjes zijn, maar we beginnen met de cd IIII III I (oftewel: 431, ofwel: Hit Me TV waar alleen de horizontale streepjes zijn overgehouden).

Als eerste wil ik graag het cd hoesje bespreken, want wat de mannen nu weer hebben bedacht is geweldig; alle hoesjes zijn gemaakt uit oude bestaande cd hoesjes van andere artiesten, het liefste nog hoesjes van je favoriete artiest. Er wordt de naam van het album en de band uitgestanst, nieuwe cd in het hoesje en klaar, daar is je nieuwe Hit Me TV – IIII III I album.

Hit Me TV heeft zich vernieuwd, dit is duidelijk met de eerste twee nummers, ‘The Industry’ en ‘P.R.E.S.I.D.E.N.T.’ laten een trendy electro geluid horen, iets langzamer dan we van de band gewend zijn maar nog steeds met de zelfde edge. IIII III I is het meest radiovriendelijke album dat Hit Me TV, onder welke naam dan ook (denk: Skip The Rush) heeft uitgebracht, misschien zorgt dit voor meer airtime op de radio, iets wat de mannen echt wel verdienen, Nederland is zo langzamerhand wel klaar voor deze mannen. Nummers als ‘The Host’, ‘Mice & Men’ en ‘The Artist’ zorgen ervoor dat ik de cd op repeat zet. Met een catchy melodie zing ik na twee keer luisteren de cd mee.

Het enige wat de cd, naar mijn idee, mist is een mee spring, dans, zing nummer als ‘Maybe The Dancefloor’ van het vorige album, maar ik ben zeker niet teleurgesteld met wat ik te horen krijg. Als fan ben ik zelfs zeer tevreden met dit mooie nieuwe album, ik kan niet wachten de plaat grijs te draaien (kan dat tegenwoordig nog wel?), de mannen weer live op het podium te zien en te roddelen over de shirts en de baardjes! Ik ben een zeer tevreden Hit Me TV fan. (8/10) (Eigen beheer)

Deel: